ΗΠΑ συσσίτια ουρές χιλιάδες

Χιλιάδες αναζητούν φαγητό στα συσσίτια στις ΗΠΑ (vid)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με χιλιάδες πολίτες να συρρέουν με τα αυτοκίνητά τους στα συσσίτια σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, σε σημείο που αυτά να ξεμένουν από διαθέσιμο φαγητό.

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα στην πανδημία του κορονοϊού και αναζητούν απελπισμένοι φαγητό σε σημεία διανομής τροφίμων από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Δείτε ενδεικτικά βίντεο από αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια, εθελοντές μοίρασαν τρόφιμα σε 1500 οικογένειες σε μία ημέρα, έως ότου αυτά εξαντλήθηκαν. Οι πολίτες, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονταν για πρώτη φορά σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση, περίμεναν για πάνω από 5 ώρες στην ουρά με τα αυτοκίνητά τους.

Ουρές εκατοντάδων και στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Μεταξύ των πολιτών που αναζητούν τροφή βρίσκονται απολυμένοι εργαζόμενοι του αεροδρομίου LAX και δάσκαλοι.

Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, οι διανομές τροφίμων διπλασιάστηκαν από τις 60.000 στις 120.000 οικογένειες την εβδομάδα. Σε μία μόνο ημέρα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που διανέμει τρόφιμα είδε 10.000 οικογένειες να συρρέουν σε ουρές.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ