Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Ερυθρού Σταυρού, Πατρίσιο Ακόστα ανακοίνωσε πως ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 2500

Χιλή: Πάνω από 2.500 τραυματίες σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Ερυθρού Σταυρού, Πατρίσιο Ακόστα, ενημέρωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των τραυματιών από την έναρξη των διαδηλώσεων στη Λατινοαμερικάνικη χώρα είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν που παρουσιάζει η Χιλιανή κυβέρνηση.

«Έχουμε μια πιο πυκνή στατιστική από αυτή που χειρίστηκαν οι υγειονομικές αρχές εδώ στη Χιλή. Τα νούμερά μας είναι διπλά», εξήγησε ο Ακόστα, που πρόσθεσε ότι μπορεί να μιλήσει υπεύθυνα «ότι υπάρχουν πάνω από 2.500 μέχρι στιγμής».

Ο Ακόστα εξήγησε ότι «υπάρχει ένας λανθασμένος αριθμός, και υπάρχει ένας κρυφός αριθμός», διότι ο Ερυθρός Σταυρός έχει αντιμετωπίσει περιστατικά πολλών νεαρών ανθρώπων με πληγές από πυροβολισμούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν τις αίθουσες εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων από φόβο μη συλληφθούν.

Στην πιο πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χιλής, ο οργανισμός έχει καταγράψει 1.574 συλληφθέντες που τραυματίστηκαν στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας.

Όμως, ο ίδιος ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Σέρτζιο Μίκο, προειδοποίησε πως οι παρατηρητές του δεν έχουν μπορέσει να επισκεφτούν όλα τα αστυνομικά τμήματα και τα κέντρα υγείας της χώρας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ακόστα, και ισχύει και για άλλες οργανώσεις που δρουν στη χώρα προσφέροντας βοήθεια και των οποίων οι αριθμοί είναι επίσης άγνωστοι.

Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Ερυθρού Σταυρού συμφώνησε επίσης με την αποδοκιμασία από πλευράς του Ινστιτούτου του πολλαπλασιασμού των περιπτώσεων με απώλεια ματιού, ως αποτέλεσμα της χρήσης πλαστικών σφαιρών και σφαιριδίων εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις στη Χιλή συνεχίζονται από τις 14 Οκτωβρίου, παρά την ακύρωση της αύξησης των εισιτηρίων του Μετρό και τις προσπάθειες του Προέδρου Πινιέρα να κατευνάσει την οργή των Χιλιανών μέσω ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 23, πέντε εκ των οποίων ήταν θύματα των δυνάμεων του Στρατού και της Αστυνομίας.

Πηγή: telesur

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ