Μια ιδιαίτερη παράσταση του «Chat» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 21.00 στον Πολυχώρο Vault. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συνομιλία με το κοινό με θέμα την «Σκοτεινή Πλευρά» του Διαδικτύου που είναι και το θέμα της παράστασης.

Θα μιλήσουν η κ. Τσιώτρα, υπεύθυνη της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του «Κ.Ε.Θ.Ε.Α Πλεύση» και η κ. Μιχαηλίδη, υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου της μονάδας Απεξάρτησης «18 Άνω».

Το έργο

Το INTERNET είναι ό,τι πιο δημοκρατικό έχει επιδείξει μέχρι στιγμής ο ανθρώπινος πολιτισμός. Δεν δέχεται καμία λογοκρισία, και καμία αρχή (κυβερνητική ή μη) δεν μπορεί να ελέγξει τις δημοσιεύσεις μας. Ελέγχεται μόνο από τους χρήστες του. Είναι όμως ακίνδυνο;

Πόσες κινήσεις χρειάζονται πια για να κάνεις φίλους ; Να κάνεις σεξ; Να υιοθετήσεις ένα παιδί; Να αγοράσεις όπλα; Δύο κλικ. Μόνο δυο κλικ. Τόσο πια απέχουν όλα από εμάς.

Πέντε ιστορίες εικονικής πραγματικότητας και αληθινής ζωής αποτελούν το θεατρικό έργο CHAT του GUSTAVO OTT που κάνει Πανελλήνια πρεμιέρα στον Πολυχώρο VAULT στις 18 Δεκεμβρίου από την «ΜΗΧΑΝΗ ΤΕΧΝΗΣ». Τέσσερεις ηθοποιοί ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες σε κάθε ιστορία. Τέσσερεις ηθοποιοί αναμετρώνται με την εικονική και την πραγματική ζωή. Τέσσερεις ηθοποιοί παλεύουν για τον Παράδεισο και την Κόλαση τους με μοναδικό τους όπλο το p.c. Μπορεί όλη η ανθρώπινη ιστορία να χωρέσει ανάμεσα σε δυο κλικ, στα like στα follow και σε ένα CHAT;

O Gustavo Ott, καλλιτεχνικός διευθυντής του θέατρου San Martin στο Καράκας, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) για το έργο του «80 δόντια, 4 μέτρα και 200 κιλά», Διεθνές Βραβείο Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) για το έργο «Η τρυφερή σου μολότοφ», Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006 για το έργο του «120 ζωές το λεπτό», Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) για το έργο «Τέρατα μεσ’ στη ντουλάπα, δράκοι κάτω απ’ το κρεβάτι» και με πολλά άλλα βραβεία, εθνικά και διεθνή.

Ο Χρήστος Στρέπκος γεννήθηκε στο Herford (Γερμανία). Σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Κώστα Καζάκου και Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2005 ανέβηκε το έργο του «Versus» στο Εθνικό Θέατρο. Άλλα έργα του που έχουν ανεβεί στην Αθήνα είναι «Ο Παρδαλός Παπαγάλος» στο θέατρο Συνεργείο, το «Cut» στο Bios, το «Kaputt» στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Από το 2004 ιδρύει την «Μηχανή Τέχνης» και σκηνοθετεί παραστάσεις στην Πάτρα και στην Αθήνα. Η ομάδα του έχει επιχορηγηθεί για την θεατρική της δράση από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2005, 2007, 2008, 2012. Το 2006 σκηνοθέτησε τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου στα πλαίσια της Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη. Έλαβε μέρος κύκλο μαθημάτων σκηνοθεσίας και υποκριτικής του Anatoly Vasiliev 2009-2010.

Οι συντελεστές

Συγγραφέας: Gustavo Ott
Μετάφραση: ΜαρίαΧατζηεμμανουήλ, Κλ. Ελαιοτριβιάρη, Δ. Ζιούβα, Ζ. Κουφοπούλου, Ι. Λαζοπούλου, Σ. Πολενάκης, Α. Σαράφη, Κ. Τσολακίδου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνογραφία: Μάρκελος Μαυρομμάτης
Κοστούμια: Celebrity Skin
Κίνηση: Νίκος Λυμπεράτος
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μουλίνος

Παίζουν: Κατερίνα Κολυροπούλλου, Ελένη Καλαντζοπούλου, Γιάννης Τσάκωνας, Νίκος Λυμπεράτος

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 (έως 30 Ιανουαρίου 2014)
Διάρκεια παράστασης: 80′ (χωρίς διάλειμμα)
Γενική είσοδος: 10 €

Πολυχώρος Vault
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

CLOSE
CLOSE