ριζοσπαστικοποίηση

Χαμένη στη μετάφραση της ριζοσπαστικοποίησης η Κομισιόν;

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αποδίδουν στην αυτολεξεί μετάφραση της λέξης “ριζοσπαστικοποίηση” τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με κείμενο δράσεων της Κομισιόν .

Όπως είχαμε αναφέρει στο INFO-WAR: Έως και 750.000 ευρώ σε περίπου 15 προγράμματα που θα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό σαν μέσο «πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης» των νέων, θα προσφέρει το υπουργείο εσωτερικών, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο καλείται να συμβάλλει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (διαβάστε το σχετικό κείμενο εδώ).

Όπως διαβάζουμε τώρα στο Left.gr κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι “η αποστολή της εγκυκλίου προς τους δήμους, από την Διεύθυνση Οικονομικής και Πολιτικής Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων για νέους, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας ενημέρωσης των αρμόδιων υπηρεσιών των ΟΤΑ για τα διαθέσιμα αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εντός των ορίων αυτής της διαδικασίας προηγήθηκε η ακριβής μετάφραση της εν λόγω πρόσκλησης.
Στην εγκύκλιο η έννοια της ριζοσπαστικοποίησης χρησιμοποιήθηκε ως το μέσο που ωθεί στην έξαρση των φαινομένων βίας, του ρατσισμού, της περιθωριοποίησης και της μισαλλοδοξίας και κατ’ επέκταση της τρομοκρατίας και, σε καμία περίπτωση δεν αφορά πολιτικές αντιλήψεις.
Στην Ελλάδα η ριζοσπαστικοποίηση έχει σίγουρα πολιτικό περιεχόμενο.
Για αυτό και η αυτολεξεί απόδοση του περιεχομένου της πρόσκλησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την υποβολή προτάσεων για έργα και δράσεις κατά της τρομοκρατίας, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και η πλημμελής ερμηνεία της έννοιας της ριζοσπαστικοποίησης στην προσπάθεια να δειχθούν τα νοήματα, οι ιδέες και οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οδήγησε σε παρερμηνείες και άφησε περιθώριο για παρεξηγήσεις.
Είναι αυτονόητο ότι μία Κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν θα άφηνε περιθώρια χρηματοδότησης δράσεων κατά της ριζοσπαστικοποίησης.
Θα ακολουθήσει από την αρμόδια υπηρεσία επεξηγηματικό έγγραφο”.

Αναμένουμε λοιπόν το επεξηγηματικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και κυρίως τις απαντήσεις που θα δώσει σχετικά με την εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην υπόθεση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ