Οργισμένη και περήφανη αντίδραση της αφρικανικής χώρας στις πρωτοφανείς για τα διπλωματικά χρονικά απειλές της Ουάσινγκτον στον ΟΗΕ.

Μποτσουάνα: Η χώρα που τόλμησε να τα βάλει με τις ΗΠΑ

Η Μποτσουάνα, μια από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη με μόλις δυο εκατομμύρια κατοίκους, τόλμησε να αμφισβητήσει τις απειλές που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ σε όσες χώρες καταδίκασαν την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σε μια ιδιαίτερα οργισμένη επιστολή της, η κυβέρνηση της Μποτσουάνας ανέφερε ότι οι απειλές της πρέσβειρας των ΗΠΑ Νικι Χάλει, ότι θα σημειώνει τα ονόματα όσων ψηφίζουν εναντίον των ΗΠΑ, υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας. Για το λόγο αυτό, και «παρά τις επιπτώσεις που θα υποστεί» κάλεσε όλες τις χώρες να στηρίξουν το ψήφισμα εναντίον των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που οι χώρες της ΕΕ κατάπιναν την πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά προσβολή της εθνικής τους κυριαρχίας, μια χώρα της Αφρικής βρήκε το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στην μοναδική στρατιωτική υπερδύναμη του πλανήτη.

Αυτά για όσους υπογράφουν στα βιβλία επισκεπτών του Ισραήλ ό,τι τους διατάξει ο Νετανιάχου και από χτες μοιράζονται τη διεθνή ταπείνωση μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Α.Χ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ