Σύντομα θα τον νοσταλγείτε γράφει το Bloomberg που υποστηρίζει ότι τώρα έρχονται οι σκληροί νεοφιλελευθεροι

Bloomberg: Έλληνες «μην ανοίγετε σαμπάνιες» για την απομάκρυνση Σόιμπλε

Πολύ πιο σκληρός απέναντι στην Ελλάδα αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός οικονομικών της Γερμανίας μετά την απομάκρυνση του Σόιμπλε, αναφέρει το Bloomberg σε άρθρο που υπογράφει ο Leonid Bershidsky.

Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπήρξε πάντα οπαδός του ορθολογικού φιλελευθερισμού (Ordoliberalism), ο οποίος προβλέπει παρεμβάσεις του κράτους για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Αντίθετα ο επόμενος υπουργός οικονομικών, που θα προέρχεται πιθανότατα από τις τάξεις των Φιλελεύθερων, θα είναι “ανερυθρίαστα” νεοφιλελεύθερος και θα επιτεθεί σε κάθε σχέδιο διαγραφής χρέους και αύξησης των κρατικών δαπανών – με επακόλουθα δημοσιονομικά ελλείμματα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Αν δεν καταλάβατε δηλαδή, μέχρι τώρα ζούσαμε το κοινωνικό πρόσωπο της Γερμανίας και με τον ανασχηματισμό της Μέρκελ έρχονται οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι σε θέσεις-κλειδιά της κυβέρνησης.

“Πολύ σύντομα οι νοτιο-Ευρωπαίοι θα νοσταλγήσουν τον Σόιμπλε” καταλήγει το άρθρο.

Το ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα θα νοσταλγήσει και την πρόταση που φέρεται να είχε καταθέσει ο Σόιμπλε για συναινετική έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ – την οποία είχε απορρίψει το δίδυμο Τσίπρας – Βαρουφάκης κατ’ εντολή προφανώς της ελληνικής οικονομικής ελίτ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ