Η ομάδα ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ παρουσιάζει στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ την παράσταση BETELGEZ από την Παρασκευή 6 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή μέχρι 27 Μαρτίου στις 21:15.

Χορός, Ακροβασία, Μουσική.
Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναμένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στον ουρανό της Γης. Η λαμπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ημέρες.

Μια έκρηξη*, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομμύρια χρόνια (πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ).

Βρισκόμαστε σ’ένα αμήχανο παρόν αύξουσας συμπίεσης, όπου η έκρηξη μπορεί να μην έρθει, αλλά η μέθοδος του κατασκευασμένου μέλλοντος, έχει κλονιστεί ανεπιστρεπτί.

Εκτός από απελπισία, η αδυναμία πρόβλεψης σ’ένα χαοτικό σύστημα, δίνει χώρο σε μια κρίσιμη ερώτηση. Ποια είναι η προσδοκία της ανθρώπινης ζωής;

6 χορευτές -ακροβάτες διαχειρίζονται μια επιφάνεια ευμετάβλητης ισορροπίας .

Ταλάντωση εξαρτημένων μερών , διεκδίκηση προσγείωσης και ανύψωσης , άφεση και βούληση πράξης σ ένα ηχητικό περιβάλλον- κολλάζ πολιτικών λόγων.

Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα ξαναγίνεται σχεδόν από την αρχή και το παρόν της εμπειρίας γεννά καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού “εγώ”.

Και είμαστε αθάνατοι. Από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, χορογραφία κι όμΩς κινείται
Μουσική Σύνθεση και live performance Αντωνίου Κλέων
Σκηνικός Χώρος κι ομΩς κινείται
Φωτισμός Sasa Fistric
Κοστούμια Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή.
Κατασκευές Λαζούλος Δημήτρης
Ερμηνεία – δημιουργία Αμέντας Γιώργος, Καραχανίδης Αναστάσης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Λινάρδου Αντιγόνη, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα.

www.kiomoskineitai.gr
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 8-12 ΓΚΑΖΙ (ΜΕΤΡΟ ΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Τηλ.2103428650
ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:30

CLOSE
CLOSE