BDS: Πέντε δράσεις για τη διερεύνηση του ισραηλινού απαρτχάιντ από τον ΟΗΕ

Πηγή: BDS Greece

Κινητοποιηθείτε ΑΜΕΣΑ για την #UNGA77#77ηΓενικήΣυνέλευσηΟΗΕ.

Κάντε αυτές τις 5 δράσεις και απαιτήστε #UNinvestigateApartheid#ΕρευναΟΗΕ_Απαρτχάιντ

8/9/2022 – Palestinian BDS National Committee (BNC)

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να διασφαλίσουμε ότι η ΓΣ του ΟΗΕ – UNGA θα ανταποκριθεί στο παλαιστινιακό αίτημα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ισότητα!

Στις 13 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη η 77η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με εκπροσώπους κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να διασφαλίσουμε ότι θα ακούσουν την παγκόσμια έκκληση για έρευνα του ισραηλινού απαρτχάιντ υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Δεκαετίες αντίστασης στο πεδίο και διεθνούς αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έλαβε ο ΟΗΕ έστειλαν το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική στον κάδο σκουπιδιών της ιστορίας. Μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ επέβαλε στρατιωτικό εμπάργκο και κάλεσε όλα τα κράτη να τερματίσουν τις στρατιωτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

Για δεκαετίες η παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών και οι ομάδες αλληλεγγύης κατήγγειλαν ότι το καθεστώς της εποικιστικής αποικιοκρατίας του Ισραήλ περιλάμβανε απαρτχάιντ εναντίον ολόκληρου του ιθαγενούς παλαιστινιακού λαού.

Σήμερα, η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η B’Tselem, και εκατοντάδες θεσμοί και εξέχουσες προσωπικότητες αποτελούν μέρος της παγκόσμιας συναίνεσης ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για το έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας του απαρτχάιντ.

Οι Παλαιστίνιοι υπομένουν και αντιστέκονται σε μια συνεχιζόμενη Νάκμπα εθνοκάθαρσης, κλοπής γης και σφαγών. Πιο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου βομβαρδισμού της Γάζας, το απαρτχάιντ του Ισραήλ δολοφόνησε πάνω από 49 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 18 παιδιών.

Η ουσιαστική αλληλεγγύη σας μπορεί να βοηθήσει το να σταματήσει το Απαρτχάιντ #EndIsraeliApartheid.

Υπάρχει ανάγκη για αυτές τις πέντε δράσεις τώρα:

1. Εγγραφείτε στο Twitterstorm μας τις ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίας #UNGA77 μεταξύ 20:00 και 22:00 ώρα Παλαιστίνης (και Ελλάδας) τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Βρείτε μια ποικιλία από προπαρασκευασμένα Tweet και εικόνες* ή μοιραστείτε το δικό σας μήνυμα καλώντας για #UNinvestigateApartheid και #MilitaryEmbargo.

2. Λάβετε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Επικοινωνήστε με την τοπική σας ομάδα Palestine Solidarity για λεπτομέρειες σχετικά με τις άμεσες δράσεις στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος διαδικτυακά κοινοποιώντας έτοιμα μηνύματα και εικόνες* και να καλέσετε για #UNinvestigateApartheid.

3. Υπογράψτε την E-Action μας* και στείλτε ένα email στον Πρόεδρο της UNGA και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, απαιτώντας #UNinvestigateApartheid.

4. Χρησιμοποιήστε το πρότυπο επιστολής που βρίσκεται εδώ* για να γράψετε στους πολιτικούς σας εκπροσώπους απαιτώντας να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν ότι η UNGA77 θα μιλήσει και θα αναλάβει δράση κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ.

5. Ως πολίτες συνείδησης που θέλουν έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, καταπίεση και απαρτχάιντ, βοηθήστε στη δημιουργία/υποστήριξη Ελεύθερων Ζωνών από το Απαρτχάιντ (AFZ) στις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής σας, σε πολιτιστικούς συλλόγους ή σε χώρους ακτιβιστών στους οποίους συμμετέχετε ή βοηθήστε στη δημιουργία Εκκλησιών Ελεύθερων από το Απαρτχάιντ όπου μπορεί να γίνει .

Η στιγμή μας όπως στη Νότια Αφρική πλησιάζει, σταθείτε μαζί μας καθώς γράφουμε ιστορία, η υποστήριξή σας μπορεί να βοηθήσει το #EndIsraeliApartheid.

*Στην επίσημη σελίδα του διεθνούς BDS που παραθέτουμε δείτε και χρησιμοποιείστε τα λινκ που οδηγούν στα υλικά των πέντε δράσεων που προτείνουμε στο κείμενο.

https://bdsmovement.net/5-Actions-To-Mobilize-For-UNGA77

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ