μποϊκοτάζ Ισραήλ απαρτχάιντ τι να μποϊκοτάρετε παλαιστίνη γάζα γενοκτονία
Sete Ruiz, Al Khalil Hebron (Πηγή: Wikimedia Commons)

BDS: Μποϊκοτάζ στο συνέδριο Technion στην Κρήτη

Πηγή: BDS Greece
ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΤΕ το Συνέδριο Technion στην Κρήτη: Τα πανεπιστήμια που εμπλέκονται στη Γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα πρέπει να απομονωθούν

Η Παλαιστινιακή Εκστρατεία για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI) καλεί σε μποϊκοτάζ στο «5ο Συμπόσιο για τη Διαχείριση Μελλοντικών Συστημάτων Αυτοκινητοδρόμων και Αστικής Κυκλοφορίας», που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, 4-6 Σεπτεμβρίου 2024.

Ενώ το συνέδριο υπογραμμίζει την έρευνα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της καθοδήγησης οχημάτων και του τηλεχειρισμού των, διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Technion του Ισραήλ, το οποίο είναι βαθιά συνένοχο στις κατάφωρες παραβιάσεις των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα. Το Technion είναι βαθιά ενσωματωμένο στη στρατιωτική βιομηχανία και τη βιομηχανία όπλων του Ισραήλ.

Το Technion, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει τις δυνατότητες τηλεχειρισμού για την τεθωρακισμένη μπουλντόζα Caterpillar D9 που χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό στρατό για την κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών, που θεωρείται συλλογική τιμωρία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η μπουλντόζα D-9 χρησιμοποιείται για την κατεδάφιση παλαιστινιακών κατοικιών στη γενοκτονία και την οικοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Technion έχει πολλαπλές συνεργασίες και υποτροφίες που χορηγούνται από κορυφαίους κατασκευαστές όπλων του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Elbit Systems και Rafael Advanced Defense Systems. Η Elbit Systems έχει παράσχει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βόμβες σχεδιασμένες για «αστικό πόλεμο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές» που περιέχουν 26.000 ελεγχόμενα θραύσματα για «υψηλές πιθανότητες θανάτου» και βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, μεταξύ άλλων όπλων, για τη γενοκτονία της Γάζας του Ισραήλ.

Ήταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευής Elbit που επιτέθηκε σε τρία οχήματα της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen στη Γάζα, σκοτώνοντας επτά εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η Rafael έχει παράσχει κατευθυνόμενους πυραύλους Spike για να στοχεύουν από αέρος και εδάφους Παλαιστίνιους μέσα σε κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και οπλισμένα drones και φορητά αντιαρματικά βλήματα, που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή κτιρίων από το έδαφος.

Το Technion υποστήριξε έργο φοιτητών, καθηγητών και αποφοίτων για τη δημιουργία ενός στρατού bots που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη για τη διάδοση της ισραηλινής προπαγάνδας που ξεπλένει τη γενοκτονία της Γάζας από το Ισραήλ.

Το Technion έχει αναπτύξει ένα σεμινάριο-μάθημα για το μάρκετινγκ της ισραηλινής βιομηχανίας όπλων στη διεθνή αγορά για εξαγωγές. Έχει επίσης πολλά κοινά ακαδημαϊκά προγράμματα με τον ισραηλινό στρατό.

Ως εκ τούτου, καλούμε σε πλήρη μποϊκοτάζ αυτού του Συνεδρίου. Προτρέπουμε όλους τους ομιλητές να αποσυρθούν, τα μέλη της επιτροπής να παραιτηθούν και όσους σχεδιάζουν να παραστούν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους. Ένα πανεπιστήμιο που εμπλέκεται τόσο βαθιά στη γενοκτονία του Ισραήλ και το επί δεκαετίες καθεστώς της εποικιστικής αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων πρέπει να απομονωθεί.

Δεκαπέντε επικεφαλής παλαιστινιακών πανεπιστημίων ζήτησαν να απομονωθούν όλα τα ισραηλινά πανεπιστήμια λόγω του ρόλου τους ως πυλώνες στο καθεστώς καταπίεσης που επιβάλει το Ισραήλ.

Μην είστε συνένοχοι με αυτούς που επιτρέπουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ