BDS Greece απολογισμός οκταμήνου

BDS Greece: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον Παλαιστινιακό λαό

Την καταδίκη των δολοφονικών βομβαρδισμών στη Γάζα και των προκλήσεων των Ισραηλινών αρχών στην Ιερουσαλήμ εκφράζει με δελτίο τύπου του το ελληνικό τμήμα της διεθνούς καμπάνιας για Κυρώσεις, Από-επενδύσεις και Μποϊκοτάζ (BDS Greece), προσκαλώντας όλους και όλες σε τρόπους στήριξης του αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων.

Συγκεκριμένα το BDS Greece προτείνει σαν βήματα στήριξης:
την προώθηση του στρατιωτικού εμπάργκο του Ισραήλ, τη μετατροπή χώρων δουλειάς, πανεπιστημίων ή συλλογικοτήτων σε #ApartheidFreeZones, το μποϊκοτάζ προϊόντων που στηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ, την ακύρωση συμμετοχών σε πανεπιστημιακές, πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις στο Ισραήλ και τη συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια του BDS.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του BDS Greece:

Το BDS Greece καταδικάζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και τα γεγονότα που πυροδότησε το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ με την έξωση οικογενειών από την γειτονιά Sheikh Jarrah και την αρπαγή σπιτιών από εποίκους. Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ είναι ένα αναχρονιστικά αποικιοκρατικό κράτος που συνεχίζει ατιμώρητα τον παράνομο εποικισμό παλαιστινιακών εδαφών. Θεωρούμε την έξαρση του βίαιου ξεριζωμού ως την κορυφή του παγόβουνου μιας καθημερινής, αργής και συστηματικής βίας που στοχεύει στην εθνοκάθαρση και την παγίωση της υποταγής των ιθαγενών Παλαιστινίων σε ένα μόνιμο καθεστώς απαρτχάιντ.

Θυμίζουμε ότι η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να καταλάβει την ιστορική Παλαιστίνη στην ολότητά της έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση ενός καθαρού εθνο-θρησκευτικού κράτους σε μια περιοχή συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών.

Στεκόμαστε αμέριστα στο πλευρό των Παλαιστινίων που αντιστέκονται στον ξεριζωμό, τις δολοφονίες, τον κρατικό ρατσισμό, την καθημερινή καταπίεση και την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο και κοινωνική συλλογικότητα στην Ελλάδα να δυναμώσει την διεθνή καμπάνια για Κυρώσεις, Από-επενδύσεις, Μποϊκοτάζ (BDS) που μεγαλώνει και δείχνει ακόμα ένα δρόμο για μια δίκαιη και ειρηνική λύση στην περιοχή.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να κόψει κάθε δεσμό με το κράτος του Ισραήλ μέχρι εκείνο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την επιστροφή των εδαφών και των προσφύγων.

Απαιτούμε από το ελληνικό κράτος να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, η οποία γίνεται ενάντια στο κοινό αίσθημα δικαιοσύνης και με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή.

Ζητούμε από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ να σταματήσει την παροχή παλαιστινιακής γης στο κράτος του Ισραήλ και να πάψει να γίνεται αρωγός στον παράνομο εποικισμό για ίδιον όφελος.

Καλούμε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος απαρτχάιντ, να κινηθεί ανάλογα στην καταδίκη του στα διεθνή δικαστήρια και να ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται στην γη της ιστορικής Παλαιστίνης.

Προσκαλούμε όλες κι όλους να στηρίξουν τη διεθνή αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων:

• Προώθησε το στρατιωτικό εμπάργκο κατά του κράτους του Ισραήλ #MilitaryEmbargo

• Μάθε πως μπορείς να μετατρέψεις το χώρο δουλειάς σου, το πανεπιστήμιο ή την συλλογικότητα σου σε #ApartheidFreeZone (AFZ) στη σελίδα μας bdsgreece.net

• Μποϊκοτάρισε προϊόντα που στηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ

• Ακύρωσε τη συμμετοχή σε πανεπιστημιακές, πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις στο Ισραήλ

• Γίνε μέλος της διεθνούς καμπάνιας του BDS, επικοινωνώντας με το BDS Greece

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ