αστυνομικός μολότοφ

Αστυνομικός φέρεται να πετά μολότοφ σε διαδηλωτές

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Kontra Channel ένα άτομο με λευκό κράνος, που βρίσκεται ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας, φαίνεται να πετά βόμβα μολότοφ εναντίον πολιτών.

Το βίντεο, το οποίο κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες σε χαμηλότερη ανάλυση στο διαδίκτυο, τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Kontra Channel, Αναστασία Γιάμαλη, το υλικό δόθηκε για τεχνική επεξεργασία στην ομάδα disinfaux collective η οποία αύξησε την ευκρίνεια και το παρουσίασε σε αργή κίνηση.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι αστυνομικός όπως φαίνεται στο βίντεο, πρόκειται για δολοφονική επίθεση από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα αστυνομικοί καταγράφηκαν σε κάμερα να απειλούν ότι ξεκινούν για να σκοτώσουν διαδηλωτές.

Μιλώντας στο Kontra Channel ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο ανέφερε ότι έσκασε μια μολότοφ δίπλα του ενώ βρισκόταν απέναντι από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ. «Είχες την αίσθηση πως (οι αστυνομικοί) αν μπορούσαν να σκοτώσουν θα το κάνανε» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Το βίντεο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο με δεκάδες πολίτες να ζητούν την άμεση παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χυσοχοϊδη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ