μητσοτάκης λεπέν φιγιόν

Άριστοι και φασιστάκια… γίνανε ένα

Όταν γράφαμε πριν από μερικά χρόνια ότι σε αρκετά κοινωνικά θέματα στελέχη της ΝΔ εκφράζουν τις ίδιες ή πιο ακραίες θέσεις με το νεοφασιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, δεν φανταζόμασταν ότι η επιβεβαίωση θα ερχόταν από την Γαλλία.

Σε πρόσφατη ομιλία της η Λεπέν αντέγραψε λέξη προς λέξη μεγάλα αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεων του δεξιού, υποψηφίου Φιγιόν, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίαζε σαν ομόσταυλό του στην πολιτική – τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ταπεινώθηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών, αφού πρώτα αποδείχθηκε ότι ήταν και αυτός ένας ακόμη κρατικοδίαιτος νεοφιλελεύθερος, που βόλευε τα μέλη της οικογένειάς του και δεχόταν δώρα από επιχειρηματίες.

Στο απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την απόλυτη ταύτιση των δηλώσεων.

Το επιτελείο της Λεπέν προσπαθεί τώρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφήνοντας να διαρρεύσει ότι με αυτό τον τρόπο η Λεπέν κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους του Φιγιόν.

Ό,τι και αν πραγματικά συμβαίνει το συμπέρασμα είναι ότι το κάνει γιατί… μπορεί. Ο νεοφασισμός και ο νεοφιλελευθερισμός είναι απόλυτα συμβατοί.

Υπό μια έννοια, σε ένα τετραδιάστατο χωρόχρονο η Λεπέν, Ο Φιγιόν και ο Μακρόν αποτελούν το ίδιο πρόσωπο. Είναι διαφορετικές στιγμές στην εξέλιξη του καπιταλισμού.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ