λέσχη ΑΠΘ φοιτητές εργολάβος φαγητό

ΑΠΘ: Ο Εργολάβος έκλεισε τη Λέσχη, αλλά οι φοιτητές την άνοιξαν και μοίρασαν φαγητό (vid)

Πηγή: Ελληνοφρένεια
Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Βαλκανίων, το φοιτητικό εστιατόριο λειτούργησε σήμερα, όχι λόγω της εργολαβίας που πληρώνεται για να παρέχει τις υπηρεσίες σίτισης, αλλά λόγω των φοιτητών που σήκωσαν τα μανίκια, φόρεσαν γάντια και μοίραζαν τις μερίδες φαγητού.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στην είσοδο της Λέσχης ΑΠΘ υπήρχαν άνδρες σεκιούριτι που απέκλειαν από το φαγητό όσους δεν είχαν κάρτες σίτισης. Δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών.

Φοιτήτριες και φοιτητές συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει η παρεμπόδιση. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της Λέσχης έλαβαν εντολή «από πάνω» να αποχωρήσουν από τις βάρδιες τους, με φυσική εξέλιξη, το να μείνουνε οι φοιτητές νηστικοί. Όμως οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν διαφορετική γνώμη.

Αμέσως δεκάδες φοιτητές μπήκαν, στην κουζίνα, στις διανομές και στα πλυντήρια και με πολύωρες βάρδιες εγγυήθηκαν ότι κανένας συνάδελφός τους δεν θα μείνει νηστικός.

Οι εικόνες από το φοιτητικό εστιατόριο είναι χαρακτηριστικές. Φοιτητές και φοιτήτριες που τρώνε, χειροκροτούν τους συναδέλφους τους που έθεσαν τη λέσχη σε λειτουργία.

Άλλοι πλένουν πιάτα, και άλλοι μοιράζουν φαγητό τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τη στιγμή που στα μαγειρεία για χρόνια κυκλοφορούν τα ποντίκια ανενόχλητα, με ευθύνη του εργολάβου. Μάλιστα, πολλοί εργαζόμενοι του εστιατορίου και του ΑΠΘ μετέφεραν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τη διοίκηση και τον εργολάβο.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την αποπομπή του εργολάβου και δωρεάν σίτιση για όλους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ