απθ ματ

ΑΠΘ: MAT σέρνουν φοιτητή με το κεφάλι στο δρόμο (video)

Μια πρόγευση από τη «δροσερή πνοή της δημοκρατίας», όπως χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, έλαβαν οι φοιτητές του ΑΠΘ που διαμαρτύρονταν στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.

Σε βίντεο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη άνδρες των ΜΑΤ φαίνονται να σέρνουν το κεφάλι φοιτητή στο δρόμο καθώς τον απομακρύνουν.

Όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ «φοιτητές βρέθηκαν και έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτές έφτασαν στο χώρο μετά από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου» ο οποίος επικαλέστηκε τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για τα πανεπιστήμια».

Φοιτητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου, όπου δεν διεξάγονται μαθήματα λόγο του κορονοϊου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αφού εισέβαλαν στον χώρο διαμαρτυρίας των φοιτητών, προχώρησαν σε συλλήψεις μέσα στην Πρυτανεία. Σύμφωνα με το Left.gr πληροφορίες κάνουν λόγο για λιποθυμία μιας φοιτήτριας την ώρα που τη συλλάμβαναν τα ΜΑΤ.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζονται άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται σε δημοσιογράφους και να χτυπούν εικονολήπτη.

Κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών από τις δυνάμεις του Χρυσοχοϊδη.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χ. Αβραμίδης «η κατάληψη της Πρυτανείας ΑΠΘ συνεχίζεται. Η αστυνομία αποχώρησε χωρίς να καταφέρει να την εκκενώσει».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ