αστυνομικοί δημοσιογράφος ΑΠΘ επίθεση

ΑΠΘ: Αστυνομικοί έπιασαν δημοσιογράφο από το λαιμό και τον έβρισαν (vid)

Πηγή: Ελληνοφρένεια
Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Νέα επίθεση της αστυνομίας εναντίον δημοσιογράφου σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης έβγαζε βίντεο τα γεγονότα στο ΑΠΘ, και την ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς. Όμως κατά τη διάρκεια της καταγραφής αστυνομικός τον παρεμπόδισε και τον απομάκρυνε βίαια όπως ακούγεται από την κάμερα του δημοσιογράφου, που έμεινε ανοιχτή κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ο δημοσιογράφος παρέμεινε στον χώρο και ζήτησε τα διακριτικά του αστυνομικού, όμως άλλος αστυνομικός εμπόδισε τη διαδικασία και δεν δίστασε να τον βρίσει, όπως φαίνεται στο τέλος του παρακάτω βίντεο, παρότι βρίσκονταν μπροστά σε πολλές κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση διακριτικών στους αστυνομικούς προκειμένου να καταγγέλλονται οι αυθαιρεσίες είναι ένα μέτρο για το οποίο δεσμεύτηκε πρόσφατα ο Υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όμως από ότι φαίνεται δεν έχει εφαρμοστεί.

Πριν την επίθεση στον δημοσιογράφο είχε προηγηθεί περικύκλωση του κάμπους από την αστυνομία και αποκλεισμός του προκειμένου να μην μπορεί να μπει ή να βγει κανείς από τις περισσότερες πόρτες. Οι φοιτητές αντέδρασαν και μπήκαν στο ΑΠΘ διεκδικώντας να αποχωρήσει η αστυνομία. Τελικά, μετά το περιστατικό οι φοιτητές βγήκαν από το ΑΠΘ διώχνοντας τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι πραγματοποίησαν πορεία προς όλες τις εισόδους και αφαίρεσαν τα λουκέτα προκειμένου το πανεπιστήμιο να είναι προσβάσιμο.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ