Απειλούμενα είδη Μεξικό κορονοϊός
Το απειλούμενο πουλί great currasow

Απειλούμενα είδη επιστρέφουν σε τουριστικά θέρετρα λόγω κορονοϊού

Απειλούμενα είδη ζώων έχουν θεαθεί τις τελευταίες μέρες στη Μεξικανική Καραϊβική, όπως ονομάζεται η ανατολικότερη ακτή του Μεξικό, στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Ιαγουάροι, δερματοχελώνες, κροκόδειλοι και ένα απειλούμενο είδος φασιανού που ονομάζεται great curassow, είναι μερικά από τα είδη που επιστρέφουν σταδιακά στις παραλίες, αλλά και τις αστικές περιοχές της Κανκούν και της Ριβιέρα Μάγια, εκμεταλλευόμενα την απουσία τουριστών.

Βιολόγοι εξηγούν πως πολλά από τα απειλούμενα είδη της περιοχής είναι από τη φύση τους φοβικά προς τον άνθρωπο. Έτσι η πλήρης απουσία τουριστικής κίνησης τους επιτρέπει να επιστρέψουν δειλά-δειλά στις περιοχές τους, που είχαν καταληφθεί από ανθρώπους.

Έτσι, έχουμε την εικόνα ενός ιαγουάρου να βολτάρει στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου στην Τουλούμ, ενός κροκοδείλου στα κανάλια του νησιού Κοζουμέλ και μιας δερματοχελώνας να γεννά τα αυγά της στην παραλία ενός ξενοδοχείου στην Κανκούν.

δερματοχελώνα
Η θαλάσσια δερματοχελώνα

Ιδιαίτερα το φαινόμενο της επιστροφής της δερματοχελώνας έχει εντυπωσιάσει τους βιολόγους, με τον υπουργό Περιβάλλοντος της πολιτείας Κιντάνα Ρο, Αλφρέντο Αρεγιάνο να δηλώνει «κατά μέσο όρο έχουμε μία γέννα ανά έτος σε ολόκληρη την πολιτεία και η περίοδος γεννήσεων δεν ξεκινά μέχρι τον Μάιο. Είναι κάτι το πολύ ασυνήθιστο».

Τρία πουλιά του επίσης απειλούμενου είδους great curassow, εμφανίστηκαν στο οικολογικό πάρκο Ουρμπάνο Καμπάχ, που είναι κλειστό για τους επισκέπτες από τις 25 Μαρτίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ