Απαγορεύεται να φωτογραφίζεις τα εγκλήματα ισραηλινών στρατιωτών

Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την πρόταση ενός νέου νομοσχεδίο, το οποίο θα ποικικοποιήσει τη φωτογράφιση ή την καταγραφή σε video των Ισραηλινών στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο του Ισραήλ, με την υποστήριξη του ακροδεξιού υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman. Αν ψηφιστεί, θα μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών όσους θεωρηθεί ότι παραβιάζουν το νόμο, φωτογραφίζοντας ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ρατσιστικό, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και νομιμοποιεί τις εγκληματικές πρακτικές του ισραηλινού στρατού κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων.

Βλέπουν το νομοσχέδιο ως μια απόπειρα του ισραηλινού κράτους να αποφύγει τις ποινές και τον εντοπισμό παραβάσεων του διεθνούς δικαίου και, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει τη δικαιοσύνη και να δημιουργήσει μία επίσημη κάλυψη για μελλοντικά εγκλήματα από την πλευρά του Ισραήλ».

Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με την ελευθερία του τύπου να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να στηρίξουν την ελευθερία των δημοσιογράφων της Παλαιστίνης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ