Άντζελα Ντέιβις Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ BDS

Άντζελα Ντέιβις: Να ενώσουμε τους αντιρατσιστικούς αγώνες την Εβδομάδα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ

Ενώνοντας τη φωνή της με το κίνημα BDS και τους ακτιβιστές υπέρ της ελευθερίας και κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο, η θρυλική πολιτική ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις δηλώνει τη στήριξή της στην Εβδομάδα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ 2020 (16 με 21 Μαρτίου).

Καλεί τους ανθρώπους που μάχονται κατά του ρατσισμού και της αδικίας σε όλο τον κόσμο, να ενώσουν τους αγώνες τους και να αντιμετωπίσουν μαζί την αντίστοιχη σύμπραξη των δυνάμεων της καταπίεσης.

Διαβάστε το μήνυμα της Άντζελα Ντέιβις παρακάτω:

«Είναι συγκλονιστικό το ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών που τα φασιστικά και ακροδεξιά πολιτικά κόμματα είναι σε άνοδο σε πολλές χώρες, η συνειδητοποίηση αυξάνεται σε πολλούς, και άνθρωποι και οργανώσεις συνενώνονται για να πολεμήσουν εναντίον του ρατσισμού και κάθε μορφής προκατάληψης. Και για όσους πολεμούν όπου γης κατά του ρατσισμού και για την ελευθερία, ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αποτελεί έμπνευση διότι έχουν υπομείνει και παρέμειναν ακλόνητοι για τόσο καιρό, αρνούμενοι να τα παρατήσουν και να αποδεχτούν τη μόνιμη υποταγή και αδικία.

Στην Παλαιστίνη, τις ΗΠΑ, τις Αραβικές χώρες, τη Λατινική Αμερική και την Ασία, οι άνθρωποι που προσπαθούν να συντηρήσουν τα συστήματα καταπίεσης και φυλετικής κυριαρχίας μοιράζονται ιδεολογίες, στρατηγικές και όπλα. Για παράδειγμα, οι στρατηγικές αστυνόμευσης έχουν διεθνοποιηθεί, με τα αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ να ανταλλάσσουν τακτικές. Και το παγκόσμιο βιομηχανικό σύμπλεγμα φυλακών δοκιμάζεται στις πιο ακραίες του μορφές στην Παλαιστίνη.

Σε όλο τον κόσμο, ενεργοί ακτιβιστές βλέπουν αυτές τις συνδέσεις και τις αμφισβητούν. Το 2014, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Φέργκιουσον στις ΗΠΑ, καθώς εκείνες οι διαμαρτυρίες ξεσπούσαν, Παλαιστίνιοι ακτιβιστές ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και, με αυτόν τον τρόπο, βοήθησαν στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης για το «Black Lives Matter». Οι Παλαιστίνιοι με τη σειρά τους έχουν εμπνευστεί απευθείας από το αμερικανικό κίνημα πολιτικών ελευθεριών, και το κίνημα κατά του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, για να αναπτύξουν το δικό τους κίνημα BDS – για το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ.

Με τους καταπιεστές μας να ενώνονται, γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι οι αγώνες μας για ελευθερία είναι διασυνδεδεμένοι, και πως κανείς δεν θα είναι ελεύθερος μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, η χρονική σύμπτωση φέτος μεταξύ της ετήσιας Εβδομάδας Ισραηλινού Απαρτχάιντ και της ετήσιας Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη του Ρατσισμού, του ΟΗΕ, είναι ταιριαστή.

Εάν η δικαιοσύνη είναι αδιαίρετη, συνεπάγεται ότι οι αγώνες μας κατά της αδικίας πρέπει να είναι ενωμένοι. Στηρίζω με όλη μου την καρδιά την Εβδομάδα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ υπό την θεματική Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού, και καλώ ομάδες και άτομα σε όλο τον πλανήτη να συμμετάσχουν».

Πηγή: BDSmovement.net

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ