αναπτυξιακοί οργανισμοί ιδιωτικοποίηση δήμων ποε-οτα

Αναπτυξιακοί Οργανισμοί: Ο «Δούρειος Ίππος» της ιδιωτικοποίησης των Δήμων

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α παρουσιάζει σε ένα σύντομο βίντεο τον ρόλο των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων ανά την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών. Αφού πρώτα έχουν απαξιώσει τους Δήμους, αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, έρχονται να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» Εταιρείες που εκπροσωπούν φίλια συμφέροντα.

Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί», με τη μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν οι Δημοτικές Αρχές, θα μπορούν να παρακάμπτουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εκχωρούν με μία απλή απόφασή τους λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς να απαιτούνται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των λειτουργιών των Δήμων, με ημέτερους εργολάβους να αναλαμβάνουν να κερδοσκοπήσουν από αυτές. Οι δημότες θα πληρώνουν περισσότερα τέλη για υποβαθμισμένης ποιότητας υπηρεσίες, χρηματοδοτώντας έτσι τα κέρδη των εργολάβων.

Το βίντεο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Moviementa Productions.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ