Διανομείς

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού

Αποδεικνύεται συνεχώς πόσο άμεση είναι η ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της πρόσφατης απεργίας των διανομέων (courier και delivery).

Άλλος ένας νέος διανομέας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουλίου στο Γαλάτσι.

Εν όψει της κλαδικής απεργίας στον επισιτισμό και στον τουρισμό που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού καλεί σε συγκέντρωση και μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη  (Καμάρα, 10.30).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

«Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε ότι τη Δευτέρα στις 19:30 στην περιοχή του Γαλατσίου της Αθήνας, ακόμα ένας συνάδελφός μας σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας. Ο εργαζόμενος ήταν 23 χρονών κι εργαζόταν σε ένα γνωστό κατάστημα εστίασης της περιοχής. Τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουμε χάσει τρεις συναδέλφους μας, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Τα εργατικά ατυχήματα-δυστυχήματα είναι πλέον καθημερινά, εκ των οποίων κάποια γίνονται γνωστά, ενώ άλλα δεν τα μαθαίνουμε ποτέ.

Για εμάς τους διανομείς φαγητού, οι υπαίτιοι των δολοφονιών είναι γνωστοί εδώ και χρόνια. Τα καθημερινά 10ωρα και 12ωρα, το άγχος, η εντατικοποίηση, η πίεση του να παραδώσεις πιο γρήγορα τις πολλές παραγγελίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με τον συνεχή φόβο της απόλυσης. Σ’ αυτό να προσθέσουμε ότι δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι και βενζίνη, πληρώνοντας από την τσέπη μας τις βλάβες. Τις περισσότερες φορές είναι ανεπαρκής και παλιός ο εξοπλισμός μας, καθώς είναι πανάκριβος κι απαγορευτικός για τα μεροκάματά μας (3,00€/ώρα).

Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, που μας έχουν μετατρέψει όλους σε δουλοπάροικους, αποδεικνύεται ότι για τους εργοδότες μας και τις κυβερνήσεις τους, είμαστε απλά αναλώσιμοι.

Για τον λόγο αυτό, γιατί οι ζωές μας μετράνε παραπάνω από τα κέρδη τους, αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε δημιουργώντας την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Φτάνει πια! Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι για τα κέρδη των εργοδοτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εφαρμόζεται από όλους του εργοδότες η ισχύουσα εργατική νομοθεσία:
Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους.
Πληρωμή δώρων, αδειών/επίδομα αδείας.
Πληρωμή υπερωριών και προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα και Κυριακές/αργίες

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
672 βασικό μισθό (4,00€/ώρα) καθαρά
Επίδομα επικινδυνότητας 10% και ταμειακών λαθών 5%
Να δουλεύουμε με μηχανάκι της επιχείρησης, πληρωμένες βενζίνες.
Πληρωμένα σέρβις ή εφάπαξ αποζημίωση ενός μισθού (για τα σέρβις)
Παροχή εξοπλισμού (αδιάβροχο, μπουφάν, κράνος, υπόδηση)»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ