πούτιν ρωσία χάκερ

Αν δεν μας βγαίνουν οι εκλογές… θα φταίνε οι Ρώσοι

Ο παροξυσμός ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ, που αναζητούσαν ρωσικό δάκτυλο πίσω από την εκλογική τους ήττα, φαίνεται πως κάνει μετάσταση και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Θεμάτων, της βουλής των κοινοτήτων φωτογραφίζει χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα για τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.

Χωρίς να παρουσιάζουν κανένα απολύτως τεκμηριωμένο στοιχείο αναφέρουν ότι η κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν λήξει η σχετική προθεσμία, θα μπορούσε να οφείλεται σε επίθεση τύπου DDOS στους υπολογιστές του συστήματος.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε αποδώσει τότε την πτώση του συστήματος στην ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση χρηστών στο δίκτυο. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι ίσως να είχαν χάσει έτσι τη δυνατότητα να ψηφίσουν – αν και κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύει ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Η έκθεση συνεχίζει αναφέροντας (χωρίς καμία προφανής σύνδεση) ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν ψυχολογικές τεχνικές για να επηρεάζουν τις αποφάσεις ομάδων πολιτών σε μαζικό επίπεδο !!!

Η έκθεση φαίνεται ότι έκανε την δουλειά της καθώς ο Βρετανικός Τύπος αφήνει πλέον υπονοούμενα για παρέμβαση ξένων δυνάμεων (φωτογραφίζοντας και πάλι τη Ρωσία) στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι υστερικές αντιδράσεις του αγγλοσαξωνικού κατεστημένου, που υπέστη εκλογική πανωλεθρία στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, δείχνουν το δρόμο της προπαγάνδας που όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουν, ανάλογα περιστατικά.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ