Ακτιβιστική παρέμβαση στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το ορυκτό αέριο LNG στην Αθήνα

Ακτιβιστική παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων Support Earth, Gastivists Greece, Extinction Rebellion Athens και Άγρυπνοι Πολίτες, στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το ορυκτό αέριο LNG που διεξάγεται στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν σε ανα΄ρτησή τους στο Facebook, εισήλθαν στον χώρο του συνεδρίου την ώρα που κατέφθανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενώ παρίσταναν τους συμμετέχοντες αποκάλυψαν συνθήματα «με στόχο να ξεμπροστιάσουμε την καταστροφική για τη φύση και ταυτόχρονα υποκριτική πολιτική που ακολουθούν σχετικά με το LNG».

Παράλληλα, άλλα μέλη των ομάδων στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου διεξάγεται το συνέδριο, έκαψαν λογαριασμούς ρεύματος «για να διαμαρτυρηθούμε για το εξωφρενικό κόστος αλλά και την παράλογη σύνδεση των λογαριασμών με την πιο ακριβή πηγή που είναι το αέριο».

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους: «Αρνούμαστε να είμαστε απλοί παρατηρητές σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε όσα αποφασίζονται για μας χωρίς εμάς. Δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους, σε χλιδάτα ξενοδοχεία, με την κοινωνία απ’ έξω να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων τους. Οι άνθρωποι σε αυτό το συνέδριο, όπου μόνο η είσοδος κοστίζει 4000 ευρώ, θέλουν να μας φέρουν το ακόμα ακριβότερο υγροποιημένο αέριο LNG και να παρουσιαστούν ως σωτήρες. Η ΔΕΗ είναι από τους κύριους χορηγούς, κάτι που κάνει εξωφρενικά προφανή τη σύγκρουση συμφερόντων».

Και καταλήγουν: «Δεν υπάρχει ενεργειακή κρίση. Υπάρχει κρίση αισχροκέρδειας. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα ξεφουσκώσουν με περισσότερες εισαγωγές ή εξορύξεις αερίου. Αντίθετα, θα μας εγκλωβίσουν στο φαύλο κύκλο της εξάρτησης μας από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ θα βιώνουμε ακόμα πιο έντονες τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα θα υποβαθμίζεται το περιβάλλον γύρω μας με την καταστροφή ολόκληρων φυσικών περιοχών, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λέμε σε κυβερνήσεις και βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων: Θα μας βρίσκεστε μπροστά σας με όσα μέσα διαθέτουμε, μέχρι να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος μας.

Θέλουμε Κλιματική Δικαιοσύνη και παύση των ορυκτών καυσίμων, ενεργειακή δημοκρατία αντί για φτώχεια».

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι του Βασίλη Γκαραγάνη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ