Αυτοί οι «πού***δες» σκοτώνουν φασίστες

Η πρώτη ένοπλη ομάδα ΛΟΑΤ που μάχεται το ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας είναι γεγονός. Και ακούει στο όνομα The Queer Insurrection and Liberation Army (Ο εξεγερτικός και απελευθερωτικός στρατός των Queer) ή εν συντομία TQILA.

Η TQILA εντάσσεται στις δυνάμεις των εθελοντών από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν μέχρι τη Συρία για να πολεμήσουν το σκοταδιστικό καθεστώς που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές – που μέχρι πρότινος χρηματοδοτούνταν από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ.

Στην πρώτη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι επιθέσεις εναντίον των γυναικών αλλά και των ΛΟΑΤ δεν πραγματοποιούν μόνο οι φανατικοί ισλαμιστές αλλά και χριστιανοί, που στόχο έχουν να τους κάνουν να σιωπήσουν. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η ομοφοβία, η τρανσφοβία και η φοβία των Queer δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του Ισλαμισμού ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας.

Στελέχη των TQILA που μίλησαν στο Newsweek υπό καθεστώς ανωνυμίας απέφυγαν να αναφέρουν πόσα άτομα απαρτίζουν τις δυνάμεις τους, οι οποίες μάχονται ήδη στη Ράκα – το προπύργιο του ISIS στη βόρεια Συρία.

Οι Τεκίλα (όπως θέλουν να προφέρεται το όνομά τους) έχουν για σήμα ένα καλάσνικοφ σε ροζ φόντο το οποίο ύψωσαν στη Ράκα μαζί με ένα πανό που γράφει “αυτοί οι πούστηδες σκοτώνουν φασίστες”.

Τη δημιουργία της ομάδας ανακοίνωσαν οι Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF) που παρουσιάζονται ως “μια μαχητική ένοπλη αυτο-οργανωμένη και οριζόντια συλλογική εργασία για την υπεράσπιση των κοινωνικών επαναστάσεων σε όλο τον κόσμο, την άμεση αντιμετώπιση του κεφαλαίου και του κράτους, και την προώθηση του αναρχισμού”.

Η απόφαση για τη δημιουργία της TQILA πιστεύεται ότι ελήφθη μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ορλάντο και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς βρίσκεται στον αντίποδα του “δικαιωματικού” πολιτικά ορθά λόγου. Αντίθετα οι μαχητές της οργάνωσης έλκουν την καταγωγή τους από τις πιο μαχητικές στιγμές του κινήματος των ΛΟΑΤ και συγκεκριμένα από την εξέγερση του Stonewall

Update: Με ανακοίνωσή του το SDF αρνείται την ύπαρξη ένοπλης ομάδας ΛΟΑΤ που μάχεται μαζί του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ