Κίτρινα γιλέκα

Α.Χατζηστεφάνου: Τα κίτρινα γιλέκα δεν ανήκουν στην άκρα δεξιά

Πηγή: neakriti.gr
Ο Άρης Χατζηστεφάνου, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε την κατάσταση κρίσης στη γαλλική κοινωνία, την πλήρη αποκάλυψη του ρόλου του Μακρόν υπέρ των πλουσίων στρωμάτων και την εμφάνιση των κίτρινων γιλέκων.

Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, μετά το κίνημα κατά της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, παρότι για την ώρα ακηδεμόνευτο, εμφανίζει σημάδια προοδευτικού ριζοσπαστισμού και αντιρατσιστικής οπτικής, που ίσως αποδειχτούν ο άλλος δρόμος στο ακροδεξιό κύμα που σαρώνει τις πολιτικές ελίτ σε όλη την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πίσω από την οργή για την αύξηση στα καύσιμα, κρύβεται η φούσκα των ακινήτων και στο Παρίσι με υπέρογκες τιμές στο κέντρο , που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας στα προάστια, όπου όμως ο Μακρόν δεν επιδοτεί πλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα η επιστροφή για εργασία στο κέντρο με αυτοκίνητο γίνεται πλέον δυσβάσταχτη.

Για τον Άρη Χατζηστεφάνου, η «φούσκα» θα σκάσει πάλι στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη που επειδή είδε μια πρόσκαιρη οικονομική σταθεροποίηση , πίστεψαν οι πολιτικές της ελίτ, ότι εξήλθαν της κρίσης. Το πρόβλημα με τις ακροδεξιές πολιτικές που κερδίζουν έδαφος κατά τον ίδιο, είναι η ανυπαρξία μία γνήσιας ριζοσπαστικής αριστεράς για τα αιτήματα των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση ενός μοντέλου οικονομικής ολοκλήρωσης των λίγων.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ