ισραήλ

Στηρίζει και την ισραηλινή κατοχή η κυβέρνηση Τσίπρα;

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφήμεριδα Haaretz η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία ειναι οι μόνες χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ ενάντια στην ευρωπαϊκή απόφαση, η οποία μεταξύ άλλων ζητά σαφή σήμανση των προϊόντων που προέρχονται απο κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Για άλλη μια φορά στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ βρίσκεται η κυβέρνηση Τσίπρα,καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, του EU-OBSERVER επιχείρησε να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ εναντίον των παράνομων επικοισμών σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα του EU-OBSERVER.

Το σχέδιο δήλωσης συζητήθηκε, την Παρασκευή, από πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) στις Βρυξέλλες.

Πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι η Ελλάδα εξέφρασε αντιρρήσεις και ότι η ΕΠΑ θα συναντηθεί και πάλι την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί, να συμφωνήσει στην τελική διατύπωση, πριν δώσουν την τελική τους έγκριση οι υπουργοί Εξωτερικών .

Η πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να κόψει την παράγραφο με τίτλο «ΕΕ θα συνεχίσει να κατηγορηματικά και απερίφραστα να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στο Ισραήλ και σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη από το Ισραήλ.» Επιθυμεί επίσης περισσότερες αναφορές σε πράξεις της «τρομοκρατίας» εναντίον του Ισραήλ.

Η Ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα, Haaretz, επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους, αναφέρει, ότι η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Σουηδία υποστηρίζουν αυστηρές διατυπώσεις εναντίον των επικοισμών

Επίσης λέει ότι η Γερμανία «προσπαθεί» να προωθήσει τα Ισραηλινά συμφέροντα «αλλά … χωρίς επιτυχία».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ