Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο είναι το δικό μας Μπρεστ-Λιτοφσκ

Ακούσαμε (και περιμένουμε επιβεβαίωση) ότι ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρουγκαλος παρομοίασε το μνημόνιο Τσίπρα με τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτοφσκ που υπέγραψε ο Λένιν με τις Κεντρικές Δυνάμεις κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίου του αριστερού κόμματος Die Linke στη Γερμανία.

Την πληροφορία μεταφέρουν άνθρωποι που παρακολούθησαν τις εργασίες στους λογαριασμούς τους στο facebook.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ότι αν το μνημόνιο είναι σαν τη συμφωνία Μπρεστ Λιτοφσκ, τότε ο Τσίπρας είναι σαν τον Λένιν, ο Κοτζιάς σαν τον Τρότσκι και ο Κατρούγκαλος σαν τον Αλεξάντερ Σλιαπνίκοβ (επίτροπο εργασίας στην ΕΣΣΔ που εκτελέστηκε το 1937);

Άντε να θυμίσουμε απλώς ότι η συνθήκη Μπρεστ – Λιτόφσκ αφαίρεσε από τη Ρωσία περίπου το ένα τέταρτο των εδαφών και σε ίδιο ποσοστό του συνόλου της βιομηχανίας της, καθώς και το ένα δέκατο του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ανθρακωρυχείων κτλ.

Ναι αλλά αυτά έγιναν για να σωθεί η νεαρή ΕΣΣΔ – δεν τα παρέδωσε ο Πιτσιόρλας της εποχής για να χτυπήσει τον… κρατισμό. Ούτε θυμόμαστε βέβαια κανένα στέλεχος του Λένιν να ζητά συγγνώμη από τον «εκσυγχρονιστή» Τσάρο.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί θα είναι η δεύτερη φορά που ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει τον αρχηγό του με τον Λένιν. «Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής. Το έγραψε και ο Λένιν στο βιβλίο του “Αριστερισμός, η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού”» είχε πει ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Τότε ευτυχώς είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον Ν.Μπογιόπουλου στο άρθρο του με τίτλο «Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι τύπου (Αλέξανδρου) Κερένσκι»

Министр труда Греции сказал, что меморандум греческого правительства с тройкой, это как Берест-Литовск для Ленина)

Posted by Sergei Kirichuk on Sunday, 10 January 2016

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ