ερτ

Εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τη …σιωπή που επιβάλλει η ΕΡΤ

Πηγή: MediaTVnews

Μετά από δυο ημέρες και αφού έγινε μεγάλος χαμός με το ρεπορτάζ μας για τη …σιωπή που επιβάλλεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε ότι αφορά στην εταιρεία και τα προγράμματά της, λάβαμε από το γραφείο του γενικού διευθυντή απάντηση-διευκρίνιση για την Οδηγία συστάσεων σε ότι αφορά στη διαχείριση των social media. Παρακάτω αναρτάται όλη η απάντηση αν και το δημοσίευμα αναφερόταν στις απόπειρες απομάκρυνσης όσων παρουσιαστών και δημοσιογράφων συνεχίζουν να έχουν δική τους άποψη και να μην ακολουθούν τυφλά εντολές. Φαίνεται πως για αυτό το θέμα κανείς δεν είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις. Σε ότι αφορά την επιστολή-απάντηση μόνο μια επισήμανση από εμάς: Η απάντηση αυτή μάλλον πρέπει να δημοσιοποιηθεί ανοιχτά και με διαφάνεια σε ολόκληρο το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να γίνει κατανοητή από εργαζόμενους που αλλαξοπίστεψαν και εμφανίζονται μουτζαχεντίν του ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη της ΕΡΤ , ώστε να μην …παρακολουθούνται εργαζόμενοι και μετά να καρφώνονται αρμοδίως για τις προσωπικές απόψεις τους. Είτε πολιτικές, είτε απόψεις για την ίδια την ΕΡΤ. Κατά τ΄άλλα ελπίζουμε πως ισχύει για όλους η δήλωση του Γιώργου Γιουκάκη που δηλώνει απόλυτα πως πρόκειται απλώς για κανόνες δεοντολογίας προς τους διαχειριστές και μόνο αυτούς.

Η επιστολή του Γιώργου Γιουκάκη

Αγαπητοί φίλοι,

Λανθασμένες εντυπώσεις επιχειρήθηκε να δημιουργηθούν από δημοσίευμα το οποίο αναρτήθηκε στο σάιτ «mediatvnews.gr» και το οποίο ανέφερε ότι «η ΕΡΤ επέβαλλε… τη σιωπή εργαζομένων της στα social media».

Πρόκειται για απολύτως αναληθή αναφορά. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Με αφορμή διάφορα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διαχείριση των επίσημων λογαριασμών των προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως FB) και στην επικοινωνία με τους ακροατές και το κοινό, κρίθηκε σκόπιμο να επισημανθεί στους«διαχειριστές» (και μόνο αυτούς) των επίσημων σελίδων της ΕΡΤ, πως θα πρέπει να τηρούν το πλαίσιο δεοντολογίας στην επικοινωνία και στην προβολή της ΕΡΤ μέσω των επίσημων λογαριασμών της και να μην εμπλέκονται σε διαδικτυακούς διαξιφισμούς και διαμάχες.

Εν είδει βιβλιογραφίας απεστάλησαν μεταφρασμένοι στα Ελληνικά οι αντίστοιχοι Οδηγοί Δεοντολογίας τριών μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών οργανισμών: Reuters, Associated Press και SRF( Ελβετικό δημόσια ραδιοτηλεόραση).

Η ΕΡΤ λοιπόν δεν επέβαλε την σιωπή των εργαζομένων στα social media, αλλά την δεοντολογία.

Επισυνάπτουμε τα σχετικά κείμενα για να έχετε πλήρη εικόνα.

Γιώργος Γιουκάκης

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας

Το κείμενο των συστάσεων μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ SM KAI WEB (1)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ