ΑντιρατσιστικόΓια 3 μέρες (5,6,7/7) θα διοργανωθεί το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, με σύνθημα «Να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο, Να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο!».

160 συλλογικότητες (κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα, σωματεία) συμμετέχουν για ακόμα μια χρονιά στο Φεστιβάλ, που πλέον αποτελεί θεσμό για το αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης. Σε μια περίοδο που το αντιφασιστικό κίνημα κάνει τα πρώτα σημαντικά του βήματα απέναντι στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή το φεστιβάλ πρέπει να είναι επιτυχημένο και η μαζική παρουσία μας είναι επιβεβλημένη.

Κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, θεατρικά δρώμενα, συναυλίες από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών, κουζίνες από μεταναστευτικές κοινότητες, χορευτικά δρώμενα από μετανάστες και δημιουργική απασχόληση για παιδιά. Τέλος θα υπάρξει συγκέντρωση τροφίμων για την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ειδών πρώτης και ρούχων για μετανάστες και πρόσφυγες που είναι φυλακισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το Ξεκίνημα καλεί όλους τους συντρόφους και φίλους να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Θα μας βρείτε όπως κάθε χρόνο στο τραπεζάκι μας, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα μας, καινούρια βιβλία και άλλες εκδόσεις.

Επίσης θα υπάρχει τραπεζάκι της YRE και του Antinazi Zone με υλικό για το αντιφασιστικό κίνημα αλλά και πληροφορίες για το φετινό μας κάμπινγκ που θα γίνει στο δημοτικό κάμπινγκ στον Πρίνο της Θάσου από τις 26/7 έως τις 4/8.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ
antinazizone.blogspot.gr/2013/07/16.html
http://socialcenter.gr/
https://www.facebook.com/antirathess
https://www.facebook.com/events/240491849409335/

Για περισσότερες πληροφορίες για το 20ο Camping YRE- Antinazi Zone:
http://antinazizone.blogspot.gr/2013/05/20o-camping-antinazi-zone-yre.html
https://www.facebook.com/pages/Camping-YRE/531134510278045?fref=ts
https://www.facebook.com/events/652041611477798/