Όταν η αστυνομία τα κάνει πάνω της

Μπορεί η φαιδρότητα να χτύπησε και πάλι κόκκινο στα ελληνικά ΜΜΕ, με αφορμή τις καταγγελίες αστυνομικών ότι δεν τους αφήνουν να εισέρχονται στο κτίριο της βουλής για να κάνουν την ανάγκη τους (πρόκειται για ένα ακόμη υπόγειο πολιτικό χτύπημα αφού η εντολή αναφέρει να μην περιφέρονται στο προαύλιο), η αλήθεια όμως είναι ότι το θέμα έχει απασχολήσει και άλλες χώρες.

Στις ΗΠΑ αστυνομικοί κρίθηκαν ανίκανοι να πάνε ακόμη και στην τουαλέτα του καπιτωλίου, αφού ξεχνούσαν μέσα τα όπλα τους – και μάλιστα γεμάτα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι επικεφαλής τους αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ειδικά μαθήματα τουαλέτας για αστυνομικούς.

Να σημειωθεί βέβαια ότι τις τουαλέτες του καπιτωλίου χρησιμοποιούν μόνο οι ειδικοί φρουροί που έχουν αρμοδιότητα τη φύλαξη του κτιρίου και όχι κάθε περαστική διμοιρία.

Διαφορετικά «προβλήματα» είχαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών δυνάμεων καταστολής στη Μεγάλη Βρετανία που κατήγγειλαν ότι η επιθετικότητα των ΜΑΤ οφείλεται στο ότι δεν πηγαίνουν συχνά στην τουαλέτα.

Όπως έγραφε το 2011 η Daily Mail «τα ΜΑΤ ζητούν διαλείμματα για τουαλέτα κάθε 45 λεπτά προκειμένου να να μην κατουριούνται πάνω τους».

Ο επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι η έλλειψη τουαλέτας ευθύνεται για τις καταγγελίες που δέχονται οι αστυνομικοί για «αγένεια και επιθετικότητα» κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η λύση που προτάθηκε βέβαια από το συνδικάτο των αστυνομικών δεν ήταν να μπορούν να τα «κάνουν» στο κοινοβούλιο ή στο Μπάκινχαμ αλλά να αυξηθούν οι βάρδιες ώστε να μπορούν να αποχωρούν τα μέλη των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Κακεντρεχείς σχολιαστές στο διαδίκτυο πάντως σημειώνουν με νόημα ότι το παλιό και (ιδιαίτερα επιθετικό προς τα μέλη των ΜΑΤ) σύνθημα «κάτω από τα κράνη σας έχετε σκ***, τι να καταλάβετε από λευτεριά» αποκτά νέο νόημα.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ