Φωτιές σε Βέλγιο, Αγγλία – σκ**α στη Γαλλία.

Μαχητικές κινητοποιήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις ξεκίνησαν τα τελευταία 24ωρα.

Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέβηκαν από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους των Βρυξελλών, καταγγέλοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Βασσάλος από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται, μετέδιδε από το facebook τις παρακάτω πληροφορίες.

vassalos

Μεγάλες ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες τραυματίες ενώ ο Ερυθρός Σταυρός είχε παρέμβει μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης σε τουλάχιστον 26 περιστατικά και διέθεσε ασθενοφόρα και ομάδες μοτοσυκλετιστών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

vbo2

Τουλάχιστον 150 άτομα από διαφορετικές συλλογικότητες κόμματα και συνδικάτα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του συνδέσμου Βέλγων Βιομηχάνων (FEB), τον οποίο κατηγορούν ότι προωθεί τα συμφέροντα επιχειρήσεων σε βάρος της δημοκρατίας. «Κρατούν τη δημοκρατία όμηρο» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, στην οποία τονίζουν ότι «για δεκαετίες ο σύνδεσμος επιβάλλει πολιτική λιτότητας καταστρέφοντας το μέλλον της νέας γενιάς, με στόχο να συγκεντρώσουν τον πλούτο στα χέρια μιας μικρής ελίτ».

Νωρίτερα ο επικεφαλής του FEB είχε ξεκινήσει εκστρατεία μέσω του twitter καλώντας τους εργαζομένους να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

vbo

Στη Γαλλία αγρότες αδειάζουν από την Τετάρτη δεκάδες τόνους κοπριάς και σάπιων λαχανικόν μπροστά σε κτίρια της κυβέρνησης και της περιφέρειας, σε πόλεις όπως η Τουλούζη και η Ναντ, ενώ απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους.

Τουλάχιστον 36.000 αγρότες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που στρέφονται εναντίον της πολιτικής της γαλλικής κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο Λονδίνο χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν εναντίον της πολιτικής λιτότητας φορώντας την μάσκα του Guy Fawkes που επιχείρησε να ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο το 1605.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ