Φρικτές αποκαλύψεις: Ισραηλινοί εκτελούσαν Παλαιστίνιους από πλήξη

Διεθνή κατακραυγή προκαλούν οι αποκαλύψεις Ισραηλινών στρατιωτών ότι δολοφονούσαν Παλαιστίνιους για να αντιμετωπίσουν την πλήξη τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Όπως αναφέρει η Washington Post, Ισραηλινοί στρατιώτες “μετέτρεπαν ολόκληρες γειτονιές σε άμμο ενώ βομβάρδιζαν τυχαία σπίτια ως αντίποινα για κάθε απώλεια του ισραηλινού στρατού”.

Οι μαρτυρίες περιλαμβάνονται σε έκθεση με τίτλο  “This is How We Fought in Gaza 2014” – Έτσι πολεμούσαμε στη Γάζα το 2014.

Από τις μαρτυρίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εγκλήματα πολέμου, που περιγράφονται, γίνονταν εν γνώση εάν όχι με την παρότρυνση ανώτατων αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν δώσει σαφείς εντολές να αντιμετωπίζεται ο άμαχος πληθυσμός με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για ενόπλους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιδρομής στη Γάζα το 2014 εκατοντάδες Ισραηλινοί πολίτες ανέβαιναν σε γειτονικούς λόφους και παρακολουθούσαν με μπύρες και ποπ κορν ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν υποστηρίξει παλαιότερα ότι το διεθνές δίκαιο δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει τόσο ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βομβαρδισμός της αποκλεισμένης Γάζας καθώς δεν έχουν προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με διεθνές εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ σε πολλές περιοχές του πλανήτη  – με εξαίρεση την Ελλάδα όπου χαρακτηρίζεται σαν στρατηγικός σύμμαχος από την εποχή της πρωθυπουργίας Παπανδρέου μέχρι και σήμερα.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ