Ελληνικό αεροδρόμιο

Φιμώνουν τον δήμο Ελληνικού – Στηρίζουν το ξεπούλημα

Προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε εκδήλωση για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού αποτελεί «πολιτική διεκδίκηση» που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας τούς απαγόρευσαν να λάβουν μέρος στις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρήστου Κορτζίδη προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δήμου:

Αγαπητοί μου,

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδρούμε στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού και διοργανώνουμε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 πρόγραμμα δράσεων με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» και με αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Επειδή θεωρούμε την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καλέσαμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των τριών Δήμων να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις. Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις τους εμπόδισαν τη συμμετοχή τους, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σας καλούμε να πάρετε μέρος οργανωμένα στις δράσεις της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Χρήστος Κορτζίδης

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ