Τι λένε τα «ανύπαρκτα» κείμενα του Μοσκοβισί

Διαφορετικές εκδοχές του περίφημου κειμένου Μοσκοβισί κυκλοφορούν την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο και φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι η “γαλλική διπλωματία” πράγματι προσέφερε παραχωρήσεις στην ελληνική πλευρά τις οποίες τελικά ακύρωσε το Βερολίνο μέσω του Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Paul Mason, το κείμενο το οποίο κλήθηκε αρχικά να υπογράψει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup είναι αυτό:

B-AGyYICEAAiWbz

Και σε αυτό το κείμενο γίνεται αναφορά στη δυνατότητα “χρήσης της υπάρχουσας ελαστικότητας του υπάρχοντος προγράμματος” – δηλαδή συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής μέχρι νεοτέρας.

Στο κείμενο όμως δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο στο κείμενο του Ντάισελμπλουμ ορίζεται στο 4.5% – μέσω αναφοράς στις αποφάσεις προηγούμενου eurogroup – ενώ δεν υπάρχει και αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγές στην αγορά εργασίας και τις συντάξεις.

Ο ίδιος δημοσιογράφος παρουσίασε και νεότερη εκδοχή του κειμένου στο οποίο έχει παραληφθεί η αναφορά σε “υπάρχων πρόγραμμα” αλλά γίνεται έμμεση αναφορά στους στόχους του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 – δηλαδή πρωτογενές πλεόνασμα 4.5%.

Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των εγγράφων προκύπτει πως όσο περνούσε η ώρα η ελληνική αποστολή λάμβανε διαφορετικούς όρους αλλά σίγουρα ευνοϊκότερους από αυτούς που τελικά παρουσίασε ο Ντάισελμπλουμ και τους οποίους καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ