συρία χημικά

Τα χημικά της Συρίας στους “τριτοκοσμικούς” της Μεσογείου

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αδιαφορία που έχει επιδείξει στο θέμα της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, άσκησαν τα μέλη του ανοιχτού συντονιστικού που συμμετείχε στην εν πλω διαμαρτυρία εναντίον του Cape Ray.

“Ο Βενιζέλος δεν έχει ενημέρωση από τους επιτελείς της επιχείρησης υδρόλυσης, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και δεν ενδιαφέρεται να μάθει” δήλωσε ο βαγγέλης Πισσίας από την πρωτοβουλία Ελεύθερη Μεσόγειος, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ που έχουν τον έλεγχο της καταστροφής των χημικών όπλων συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στη χώρα μας.

“Επέλεξαν” συμπλήρωσε ο ίδιος “να πραγματοποιήσουν την υδρόλυση στη μη αριστοκρατική πλευρά της Μεσογείου όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι τριτοκοσμικοί και όχι στις ακτές της Γαλλίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας”.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι τα πλοία που συμμετέχουν στην υδρόλυση βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 75-150 ναυτικών μιλίων από τις δυτικές ακτές της Κρήτης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας τόνισαν ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν τη διάθεσή τους τα σκάφη που συνοδεύουν το Cape Ray απομακρύνθηκαν από την περιοχή που βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες.

Ο Βαγγέλης Πισσίας αμφισβήτησε τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι η διαδικασία της υδρόλυσης έχει ολοκληρωθεί για 315 τόνους χημικών σημειώνοντας ότι αν πληρούνταν οι κανόνες ασφαλείας που οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της υδρόλυσης είχαν ανακοινώσει, δεν θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει τόσο γρήγορα με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ