Στηρίζει η Γαλλία τον τζιχαντισμό; Πάλι;

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η εν κρυπτό απονομή του παράσημου τη λεγεώνας της Τιμής στον διάδοχο πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της δημοκρατίας στο βασίλειο των Σαούντ αλλά και ενορχηστρωτής του πολέμου στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος Ολάντ επιχείρησε να κρατήσει τη διαδικασία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά τελικά πέτυχε το ακριβώς αντίθετο.

Η Γαλλία, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από την τρομοκρατία των τζιχαντιστών ξεχνά προφανώς ότι οι Σαουδάραβες θεωρούνται, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι υπ’ αριθμόν ένα χορηγοί εξτρεμιστών ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο (διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα του UNFOLLOW).

Λογικό βέβαια να το ξεχνά το Παρίσι αφού και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση τζιχαντιστών, οι οποίοι τελικά στράφηκαν και εναντίον του δικού τους πληθυσμού.

Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι: και η Γαλλία μπορεί να επιβάλλει τα διαρκή μέτρα έκτακτης ανάγκης που επιθυμούσε, και η Σ.Αραβία θα συνεχίζει να αποκεφαλίζει τους αντιπάλους της όπως ακριβώς κάνει και ο ISIS . Και φυσικά η γαλλική πολεμική βιομηχανία θα συνεχίσει να κερδίζει δισεκατομμύρια με πωλήσεις οπλικών συστημάτων που θα δημιουργούν ακόμη περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία και την Υεμένη.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ