Πως να χάσεις τη δουλειά σου εκνευρίζοντας την Αλ Σάλεχ: 2

Τη θέση της στην πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού στα Χανιά έχασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου όταν τόλμησε να αναφέρει ότι ο Ευ.Βενιζέλος είχε ζητήσει το βομβαρδισμό της Συρίας ενώ άφησε αιχμές για τη στήριξη των φασιστικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Συνασπισμού της Ουκρανίας.

Οι ερωτήσεις της εξόργισαν, όπως θα δείτε και στο video, τη στενή συνεργάτιδα του Βενιζέλου Αλ Σάλεχ η οποία έφτασε στο σημείο να διαψεύσει ακόμη και το πρακτορείο Reuters που είχε φιλοξενήσει τις σχετικές δηλώσεις Βενιζέλου για την ανάγκη επέμβασης στη Συρία.

O Βενιζέλος είχε αποδεχθεί τότε ότι η επίθεση με χημικά, που αποτέλεσε την αφορμή για τα σχέδια επίθεσης, είχε πραγματοποιηθεί από το στρατό της Συρίας – πληροφορία την οποία διέψευσε αργότερα ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Σίμουρ Χερς.

Μετά τη συνέντευξη η Κατερίνα Πολύζου υποβαθμίστηκε στο σταθμό – διευθυντής του οποίου είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντής, συνυποψήφιος με την Αλ Σαλέχ γι τις ευρωεκλογές με την Ελιά

Απαντώντας στις καταγγελίες της Κατερίνας Πολύζου ότι έχασε την εκπομπή της, η Αλ Σάλεχ απάντησε με το παρακάτω σχόλιο στο Twitter.

salech

Και οι πιέσεις προς την Κατερίνα Πολύζου δεν σταμάτησαν εκεί. Όπως κατήγγειλε η ίδια η διεύθυνση του σταθμού της έκοψε ακόμη και την πρόσβαση στο διαχειριστικό του site του τηλεοπτικού σταθμού. Στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Δ/ντά
Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή μου από την πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή «Νέα το Πρωί», αλλά και την εντολή σας να ακυρώσω όλες τις προγραμματισμένες προεκλογικές μαγνητοσκοπήσεις, συμφωνήσατε να εργαστώ το σενάριο και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ της ΔΕΥΑΧ, για το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, το ποσό αμοιβής.

Παράλληλα, από το σπίτι μου, συνέχισα να ανεβάζω ειδήσεις μέχρι και χθες. Σήμερα το πρωί, ανακάλυψα ότι ο κωδικός που μου επέτρεπε να μπω στη σελίδα διαχείρισης –μαζί με όλους τους συναδέλφους και εσάς προσωπικά- έχει καταργηθεί (!).
Μάλιστα, διαπίστωσα ότι κάποιο… «αόρατο μαγικό χέρι», εξαφάνισε από τα στατιστικά χρηστών το όνομά μου αλλά και τον αριθμό των ειδήσεων που έχω ανεβάσει στο νέο site.
Η δουλειά μου που αποτυπώνεται στην ηλεκτρονική μορφή της διαχείρισης της σελίδας, «εξαφανίστηκε». Γεγονός είναι ότι ήμουν η πρώτη σε ανάρτηση ειδήσεων –περισσότερες από 13.000 ειδήσεις-.
Αυτό δεν έχει συμβεί για κανένα συνεργάτη…. Ακόμα και για τους ανενεργούς.

Επικοινώνησα με τους τρεις υπεύθυνους τεχνικούς διαχείρισης της σελίδας: Αρχικά με τους κ. Νίκο Τσιβουράκη και Βαγγέλη Γιακουμάκη και στη συνέχεια με τον κ. Πέτρο Στεφανάκη στο Ρέθυμνο. ΚΑΝΕΙΣ από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ δεν είχε ιδέα.

Στη συνέχεια, πληροφορήθηκα από τον συνάδελφό μου κ. Γιαίτση, ότι του ανακοινώσατε με γραπτή επιστολή σας, ότι αναλαμβάνει υπεύθυνος ίντερνετ λόγω της απουσίας μου.
Σε εμένα δεν έχετε κοινοποιήσει τίποτα.
Δεδομένου ότι:
1. Προφανώς χρησιμοποιήσατε άνθρωπο με γνώσεις υπολογιστών ΕΚΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, προκειμένου να καταργήσετε τη δυνατότητα ανάρτησης ειδήσεων στη σελίδα της Νέας Τηλεόρασης, μιας σελίδας που εγώ πρότεινα τη λειτουργία της και που ενημερώνω Χριστούγεννα, Πάσχα, αργίες, Σαββατοκύριακα και στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

2. Όχι μόνο αυθαίρετα καταργήσατε την πρόσβασή μου, αλλά και επιχειρείτε να ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ τη μέχρι σήμερα δουλειά μου για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε και που δεν είναι συμβατοί με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση αλλά και δική σας αρμοδιότητα
Περιμένω την γραπτή σας απάντηση, καθώς και τα καθήκοντα που εσείς επιθυμείτε να έχω, εκτός από την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ το οποίο θα αποφέρει σοβαρό έσοδο για τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.
Κατερίνα Πολύζου

Δημοσιογράφος

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ