Προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο η Κομισιόν

Στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να παρέμβει η Κομισιόν μετά την Τετάρτη για να αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση αναφέρεται ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ σε μια προσπάθεια να σπείρει τον πανικό στον ελληνικό πληθυσμό.

Σε μια δήλωση που αναπαράγεται άκριτα από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ ο Ετινγκερ αναφέρει ότι «καθημερινά η Ελλάδα χρειάζεται πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα φάρμακα που έρχονται από το εξωτερικό και τα οποία δεν θα μπορεί να πληρώσει»

Η αλήθεια
Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι “ελλείψεις” που φαντάζεται ο Κομισάριος χρειάζονται μήνες για να εκδηλωθούν – εκτός αν κάποιοι θέλουν να τις δημιουργήσουν τεχνητά για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα για το πετρέλαιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος των EΛΠΕ κ.Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε ότι:

1)Τα διυλιστήρια των EΛΠΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας πλήρως τις ανάγκες τις αγοράς.
2) Τα EΛΠΕ διατηρούν αποθέματα καυσίμων για πολλούς μήνες.
3) Είναι εξασφαλισμένη και η περαιτέρω προμήθεια των διυλιστηρίων μας με «αργό πετρέλαιο»
4) Τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΒΡ λειτουργούν κανονικά με απόλυτα εξασφαλισμένη την τροφοδοσία τους.
5) Οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κλπ). Οτιδήποτε άλλο, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Το ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί λοιπόν είναι αν κάποιες μεγάλες εταιρείες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τεχνητή εικόνα ελλείψεων ζητώντας προκαταβολή σε μετρητά – μια εύκολη λύση για όποιον θέλει να προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας για να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Παρόμοια ερωτήματα θα πρέπει να τεθούν και για τη στάση μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.

Σχετικά με τα τρόφιμα, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής αγγίζει το 95% Διαβάστε εδώ). Ακόμη όμως και σε περίπτωση default ή εξόδου από την ευρωζώνη κανείς δεν εμποδίζει στη χώρα να εισάγει προϊόντα και σίγουρα να ενισχύσει άμεσα την παραγωγή της ώστε να σταματήσουμε να εισάγουμε κρεμμύδια από την… Κίνα.

Στείλε και εσύ τα παραδείγματα προπαγάνδας που εντοπίζεις στα ΜΜΕ

[contact-form-7 id=”10869″ title=”Contact form 1″]

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ