άνθιμος

Προεκλογικός «γαλάζιος» Άνθιμος

Σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας μετέτρεψε την κυριακάτικη λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, φίλος και συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, Άνθιμος. Περνώντας την πάσα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που προχθές δήλωσε πως θα κερδίσει τις εκλογές με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, ο… άγιος της Θεσσαλονίκης τόνισε πως είναι κρίμα σε περίοδο εκλογών κανείς, προφανώς εκτός του Σαμαρά, να μην μιλάει για την πίστη και την εκκλησία. Ο Άνθιμος πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα μίλησε στους πιστούς για κάποιο στέλεχος κάποιου κινήματος, χωρίς να κατονομάσει ούτε το στέλεχος, ούτε το κίνημα, που δήλωσε (που;) πως όταν εκλεγεί το κόμμα του στην κυβέρνηση θα πάρει την περιουσία της εκκλησίας. «Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ» σημείωσε χαρακτηριστικά… κατατροπώνοντας τον μη κατονομαζόμενο αντίπαλο της εκκλησίας και ξεπερνώντας σε αερολογία/κινδυνολογία ακόμα και το δίδυμο Βούλτεψη – Γεωργιάδη.

Με αφορμή το πολιτικό πρόγραμμα του μη κατονομαζόμενου αντίπαλου της Δεξιάς του… Κυρίου, που θέλει να πάρει τις εκκλησίες και να τις μετατρέψει σε… dance halls ακολασίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξήγησε στους πιστούς ότι το Βυζάντιο άντεξε χίλια χρόνια εξαιτίας του… ελληνισμού και γιατί η εκκλησία είχε μεγάλη περιουσία, την οποία σεβάστηκαν, «δεν άρπαξαν», ούτε καν οι επαναστάτες του 1821! Σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα θέματα, ο κ. Άνθιμος τόνισε πως δεν μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν σε αυτήν άλλες χώρες από τα Βαλκάνια, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αλλά σε λίγο και τα Σκόπια.

«Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς;
Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς… δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» μητροπολίτης, που ανοιχτά κοντράρει και διεκδικεί τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από την Μαρία Σπυράκη. Αμήν… δέσποτα.

Μ. Καλογερόπουλος
από το alterthess.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ