Ποιός ήταν ο Μομφεράτος

Η διαμαρτυρία, που πραγματοποίησε ο γιος του δολοφονηθέντα από τη 17Ν Ν.Μομφεράτου, έξω από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου έκανε πολύ σύντομα τον γύρο των social media.

Ο Γ.Μομφεράτος καλούσε τους πελάτες του καταστήματος να μην αγοράζουν όχι μόνο το βιβλίο του Κουφοντίνα, που όπως έλεγε διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα του, αλλά και κάθε βιβλίο του εκδοτικού οίκου.

Έχουμε καταδικάσει πολλές φορές από αυτό το site την τρομοκρατία και κάθε μορφή ατομικής βίας αλλά θεωρούμε ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρείται και μια προσπάθεια αγιοποίησης των θυμάτων της 17Ν.

Παραθέτουμε λοιπόν απλώς μερικές πληροφορίες σχετικά με τον Μομφεράτο,  αλλά και την εκμετάλλευσή της δολοφονίας του από τα τότε στελέχη της ΟΝΝΕΔ και σημερινούς πολιτευτές της ΝΔ.

– Ο Ν. Μομφεράτος υπήρξε υπουργός βιομηχανίας της χουντικής κυβέρνησης Μαρκεζίνη κατά την περίοδο της αιματηρής επέμβασης στο πολυτεχνείο. Διετέλεσε επίσης τραπεζίτης αλλά και οικονομικός σύμβουλος του Κ.Καραμανλή. Δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί για τον σταθμάρχη της CIA Γουέλς και τον αρχιβασανιστή της χούντας Μπάμπαλη.

– Στην κηδεία του, στις 23 Φεβρουαρίου του 1985 «κυριάρχησαν τα έξαλλα (ο χαρακτηρισμός από την Καθημερινή) συνθήματα της ΟΝΝΕΔ»: «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» και «βία στη βία του ΠΑΣΟΚ».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ