Ποια «τσόλια» δεν πληρώνουν φόρους

Πρωτοφανή κάλυψη από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας αλλά και παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση από το περιοδικό Unfollow των εκκαθαριστικών της εφορίας των κυρίων Βγενόπουλου, Κόκκαλη, Αλαφούζου και Μάνεση.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Μανώλη Καψή ο οποίος αποκάλεσε «τσόλια» τους εφοπλιστές, τους εκδότες και τους βιομηχάνους που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του Unfollow.

 

Το θέμα απασχολεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

 

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε και ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέναντι στην φοροασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες ολιγάρχες.

 

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι ήδη στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τα οποία στο παρελθόν είχαν αποκαλύψει τις λίστες με τις φορολογικές δηλώσεις γιατρών και άλλων επαγγελματιών.

 

 

Έχοντας διαβάσει το τελευταίο τεύχος του  Unfollow ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τον υπουργό οικονομικών και ζήτησε την μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα. Γνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και τα άτομα που εμπλέκονται ο υπουργός απάντησε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

 

Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί ετοιμάζουν ειδικά αφιερώματα στο θέμα των εκκαθαριστικών των κ. Αλαφούζου, Βγενόπουλου, Κόκκαλη κ.α

 

 

 

Σχετικά θέματα:

Όχι πια φόροι, μόνο ελεημοσύνη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ