Παρέμβαση ΕΣΡ, ΕΣΗΕΑ για Λιάτσο ζητά η ΝΔ

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη ζητά την τιμωρία του τηλεοπτικού σταθμού Kontra υποστηρίζοντας ότι παρουσίασε παλαιότερη δημοσκόπηση.

Η Σπυράκη στρέφεται προσωπικά εναντίον του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου, τον οποίο είχε τοποθετήσει γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς μαζί με μια φουρνιά «γαλάζιων» στελεχών.

Ακολουθεί η επιστολή της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

“Ο τηλεοπτικός σταθμός «Kontra», στην εκπομπή «Kontra 24», με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κ. Αιμίλιο Λιάτσο, που μεταδόθηκε χθες τα μεσάνυχτα, παρουσίασε δημοσκόπηση του Νοεμβρίου 2014, υποστηρίζοντας ότι δημοσιεύεται σε σημερινό φύλλο εβδομαδιαίας εφημερίδας, στοιχείο που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Σε ειδική εκπομπή, με σχολιαστές πολιτικούς και δημοσιογράφους, η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε ως νέα και οι συμμετέχοντες εκλήθησαν να τοποθετηθούν επί παραπλανητικών δεδομένων.
Πρόκειται για κραυγαλέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας που στόχο είχε την παραπληροφόρηση και τον επηρεασμό των πολιτών σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων (Metron Analysis) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με δεδομένο ότι το γεγονός αυτό παραβιάζει κατάφορα κάθε κανόνα πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, με δεδομένο ότι η δημοσιοποίηση ανύπαρκτων μετρήσεων που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, τιμωρείται εκ του Νόμου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον”.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ