ΟΛΜΕ διαθεσιμότητα

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο κατά της διαθεσιμότητας

Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου προγραμματίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), καλώντας σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια καθώς και σε ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας.

«Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής).

Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και προαναγγέλλει:

ΠΕΜΠΤΗ 14/11

Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ). Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11

Αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ