Σόρος

Ο Σόρος απομακρύνει επενδύσεις από το Ισραήλ

Στην πώληση όλων των μετοχών που κατείχε από στην Ισραηλινή εταιρεία SodaStream, η οποία δραστηριοποιείται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προχώρησε το Soros Fund Management, το οποίο διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία της οικογένειας.

Εκπρόσωπος του ταμείου απέφυγε να διευκρινίσει τους λόγους της αποχώρησης, η απόφαση όμως έρχεται ύστερα από την δριμεία κριτική που είχε δεχθεί ο Σόρος για τις επενδύσεις του σε εταιρείες που ενισχύουν το καθεστώς Απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία είχε βρεθεί στο προσκύνιο λόγω της συνεργασίας της με την ηθοποιό Σκάρλετ Γίοχανσον.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά ακόμη ιδρύματα, όπως το Gates Foundation Asset Trust, του Μπιλ Γκέιτς, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποσύρθηκε από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας G4S, η οποία κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι αποχώρήσεις χαρακτηρίζονται ως μεγάλες νίκες του κινήματος BDS που προωθεί το εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί στη Μέση Ανατολή.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ