ισραήλ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να διακόψει την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ»

Μήνυμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να διακόψει την ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ στέλνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ντέιβιντ Κρόνιν, μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης Electronic Intifada.

Ο Κρόνιν υπενθυμίζει ότι στο πολιτικό μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ζητούνταν η «διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η στήριξη της δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967».

Ο συγγραφέας του βιβλίου “Europe’s Alliance With Israel: Aiding the Occupation (Pluto, 2011)” επισημαίνει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «αποτελεί θρίαμβο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» μπορεί να αποδειχθεί πικρή αν η νέα ελληνική κυβέρνηση βοηθήσει το πέρασμα του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Ο Κρόνιν τονίζει ότι ο μόνος τρόπος για να ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στην οικονομία είναι να κερδίσει την αλληλεγγύη ενός κινήματος με μεγάλο εύρος και συμπληρώνει ότι ο τερματισμός των σχέσεων με το ισραηλινό απαρτχαίντ θα πρέπει να είναι βασικό αίτημα αυτού του κινήματος.

Την ίδια ώρα πηγές της παλαιστινιακής κοινότητας στην Αθήνα, μιλώντας στο info-war.gr, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση που είχε με την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν – Αμπά.

Η αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη συνάντηση:

“Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ, αλλά και την τριμερή συνεργασία της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν – Αμπά. «Θα συνεχίσουμε την συνεργασία και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Καμμένος. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο ακόλουθος Άμυνας του Ισραήλ στην Ελλάδα Συνταγματάρχης Γιουβάλ Γκέρμπι και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του ΥΕΘΑ Πρέσβης Ελευθέριος Καραγιάννης.
Είναι μια ακόμη κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδεικνύει όχι μόνο ότι το ελληνικό αστικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά και τους επιθετικούς στόχους αυτού. Όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις –εθνικιστικό σόου Π.Καμμένου στα Ίμια, αυξήσεις σε μισθούς και επιστροφή αναδρομικών σε στρατιωτικούς, ένταση των ασκήσεων με ΝΑΤΟ-Γαλλία-ΗΠΑ, άνοιγμα στη ρωσική αγορά όπλων κλπ- αποδεικνύουν ότι μεταξύ των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας υπάρχει πλήρη συμφωνία σε μια επιθετική στρατηγική που έχει ως επίδικα: τον καθορισμό ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης του ελληνικού αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για εφησυχασμό του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Απαιτούμε την κατάργηση κάθε είδους συνεργασίας και συμμαχίας με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ. Η σκέψη και η αγωνία μας είναι πάντα για τον ηρωικό αγώνα του λαού της Παλαιστίνης”.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ