Ο Παπαστάυρου του Σαμαρά εμπλέκεται και στα Panama Papers

Νέα εμπλοκή του πρώην στενού συνεργάτη του Α.Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου προκύπτει από την κυκλοφορία των Panama Papers, των περίπου 11.5 εκατομμυρίων εγγράφων από τα αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.

Τα έγγραφα που δημοσιοποιούνται από το International Consortium of Investigative Journalists και δεκάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο φέρνουν στο φως σκοτεινές πλευρές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και φορολογικών παραδείσων, όπου εμπλέκονται δεκάδες ηγέτες χωρών και συνεργάτες τους, όπως ο πρόεδρος Πούτιν, διεθνείς οργανισμοί όπως η FIFA αλλά ακόμη και βαρόνοι των ναρκωτικών.

Στη σελίδα του ICIJ φιγουράρει και το όνομα του Παπασταύρου. Όπως αναφέρεται ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο ΔΣ των εταιρειών Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios.

Αρχικά ο Παπασταύρου φέρεται να μην θυμάται τη συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το έκανε για “λογαριασμό δυο οικογενειακών φίλων” χωρίς να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και ως εκ τούτου δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στις φορολογικές αρχές.

Δείτε ολόκληρη την καταχώρηση για τον Παπασταύρου από το ICIJ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ