Ο Αη Στράτης εκτός από ΑΤΜ δεν είχε και γιατρούς

Κροκοδείλια δάκρυα για τους κατοίκους του Αη Στράτη, που αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Λήμνο για να σηκώσουν χρήματα από ΑΤΜ, ρέουν από το πρωί στα μηνμονιακά μέσα ενημέρωσης αλλά και σε κάθε λογής δημοσιολόγους.

Παρατήρηση πρώτη. Ο Αη Στράτης δεν είχε ποτέ ΑΤΜ γιατί οι τραπεζίτες της χώρας δεν έκριναν τους κατοίκους του αρκετά… κερδοφόρους για να κάνουν μια τέτοια επένδυση. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα με την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Παρατήρηση δεύτερη. Πόσοι από τους δημοσιολόγους που χτυπιούνται από το πρωί στο Twitter και το facebook θυμούνται ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν αποφασίσει αποχή από τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές για την έλλειψη γιατρού που παρατηρούνταν στο νησί για πολλούς μήνες.

Οι περικοπές που είχαν επιβάλλει οι δανειστές στη χώρα – οι ίδιοι που μέσω της ΕΚΤ επιχείρησαν να ανατρέψουν τη σημερινή κυβέρνηση δημιουργώντας τις συνθήκες για τις ουρές στα ΑΤΜ – είχαν αφήσει τους κατοίκους του νησιού στο έλεος της τύχης τους. Κάτι που όπως μας υπενθυμίζει και η φωτογραφία επέστρεψε το νησί στη δεκαετία του 50.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ