Οι NYT καίνε τον Βενιζέλο για το «ξέπλυμα» Λαυρεντιάδη

Η Ελλάδα κινδυνεύει από… την αστική της τάξη. Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times που κάνει λόγο για Έλληνες ολιγάρχες που ελέγχουν τη χώρα.

«Συχνά» αναφέρει η εφημερίδα «τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αποδίδονται στο δημόσιο τομέα με τους υπεράριθμους υπαλλήλους… Αυτό που παραβλέπεται είναι ο ρόλος που παίζει μια ομάδα πλούσιων οικογενειών, πολιτικών και ΜΜΕ – τα οποία συχνά ελέγχονται από τους ολιγάρχες».

Η εφημερίδα αφήνει αιχμές για το ρόλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Λαυρεντιάδη παρουσιάζοντας σειρά παρεμβάσεων του Βενιζέλου προς όφελος του επιχειρηματία, ακόμη και την περίοδο που αντιμετώπιζε κατηγορίες διαφθοράς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ελληνικές οικονομικές και μιντιακές ελίτ βρίσκονται πλέον σε πόλεμο με ξένους οικονομικούς παράγοντες. Η αντίδραση Μπόμπολα και Ψυχάρη στις «επιτροπίες» των ελληνικών τραπεζών (βλ σχετικά ρεπορτάζ στο Unfollow που κυκλοφορεί) είναι ενδεικτική μιας αστικής τάξης που συνειδητοποιεί με καθυστέρηση ότι η αποδοχή της πολιτικής της τρόικας οδηγεί στον αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σε αυτή τη μάχη τα ξένα μέσα ενημέρωσης παίζουν προφανώς και δικά τους παιχνίδια. Οι αποκαλύψεις τους όμως είναι συχνά εντυπωσιακές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των New York Times εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ