Οι Electric Litany «εξηγούνται» για το μποϊκοτάζ Πειραιά- Βόλου

Το συγκρότημα Electric Litany, που ακύρωσε τις συναυλίες του σε Πειραιά και Βόλο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών, ανάρτησε το παρακάτω κείμενο στο facebook

«Εν ειδει επεξηγησης σε διαφορα σχολια και θεσεις ανα το διαδικτυο οσον αφορα την θεση μας.

Επειδη δεν ειναι μεσημεριανη εκπομπη, οτι ειπαμε ηταν αυτο που ακριβως εννουσαμε και οχι γενικοτητες.
-Ο Πειραιας και ο Βολος ειναι ο Πειραιας και ο Βολος.
-Οι ψηφοφοροι των μπραβων ειναι οι ψηφοφοροι των μπραβων.
-Αυτοι που δεν τους ψηφισαν ξερουν ποιοι ειναι και δεν τους ψηφισαν. Γι’αυτους παιζουμε και σπιτι τους.
-Ο μεσαιωνας αξιζει σε αυτους που τον επιλεγουν πλεον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ναι. Δεν υπαρχουν πλεον δικαιολογιες οτι δεν ηξερε καποιος τι ειναι ο Μπεος η οι φασιστες.
-Ο Πειραιας και ο Βολος ειναι πανεμορφα μερη και εχουν πολλους ωραιους ανθρωπους, αλλα αυτο ειναι ασχετο με τη δηλωση μας και συνεχιζει να εξυπακουεται.

Εμεις πηραμε θεση, θεση συμβολισμου καλο θα ηταν ο “”καλλιτεχνικος”” μα και καθε χωρος να μην μασαει να παιρνει δημοσια θεση και ας φαινομαστε λιγο κακοι ενιοτε.
Αμα δε σπασεις αυγα δεν τρως ομελετα.

1. Σχολια τυπου “ετσι θα νικησουμε το φασισμο? – δεν θα παιξουν και κατι εγινε”
Οχι φυσικα και δεν θα κερδισουμε το φασισμο ετσι, ετσι μονο, αλλα τουλαχιστον παιρνουμε μια ακομα μικρη θεση εναντια της εκφρασης του.
Ναι δεν θα γινει και κατι τρομερο που δεν θα παιξουμε αλλα ακομη και η απωλεια τουλαχιστον περναει ενα μηνυμα.

2. Σχολια τυπου “ Ειναι ρατσιστικη συμπεριφορα αυτη, φασιστικη κτλ κτλ”
Εδω υπαρχει προβλημα παιδια.
Η τοσο ευκολη χρηση αυτων των εννοιων/λεξεων για το οτιδηποτε μας ξινιζει ολοι καταλαβαινουμε πως ειναι επιτυχια του συστηματος απεναντι εμας.
Ας το δουμε απλα.
Δηλαδη συμφωνα με μερικους, εαν εμεις φερ ειπειν, μια μπαντα, αηδιασαμε με τη λαικομπραβοφασιστοκουλτουρα και δεν γουσταρουμε να παιξουμε εκει , τοτε με αυτη την επιλογη λουζομαστε ως ρατσιστες κτλ. ΟΚ τοτε ποια λεξη ρε παιδια θα βρειτε για 10 καραφλους που μαχαιρωνουν εναν ανθρωπο???? Ποια λεξη θα ειναι τοσο δυνατη μετα ρε???
Οι επιπλοκες αυτης της καταστασης ειναι πολλες.

3. Προφανως η φραση “κουραγιο στους υγιεις κατοικους του Πειραια και του Βολου” σημαινει “κουραγιο στους υγιεις κατοικους του Πειραια και του Βολου” .
Αρα καθε σχολιο του τυπου “τι σας φταινε οι Βολιοτες γενικα κτλ” δεν μπορει να στεκει, σωστα?
Υπαρχουν φανταστικοι ωραιοι ανθρωποι παντου οπως και εκει, και ειναι πανεμορφα μερη. Ομως η αναφορα μας ηταν πεντακαθαρη για τι μιλαμε και για το ποτε. Μελος της μπαντας μας φερ ειεπιν κραταει και απο τον Πειραια.

Εν τελει εαν καποιους ξενιζει η ενοχλει το οτι καποιοι μουσικοι παιρνουν δημοσια θεση, η οποια εμπεριεχει και ενα απαραιτητο εμπρακτο συμβολισμο τοτε ισως θα πρεπει να συνεχισουν να εναποθετουν την τυχη της γενικοτερης αισθητικης τους στην πλειονοτητα των καλλιτεχναραδων που δεν εχουν τ’αρχιδια να πουνε τιποτε και κανουνε μοκο σε ολα..

Λευτερια σε ολους.
Ολα για Ολους.
Electric Litany

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ