τηλεόραση

Οι φασίστες στα κανάλια και στη βουλή της Κύπρου

Μετά την νίκη του ΕΛΑΜ στις εκλογές, όλο και πιο συχνά βλέπουμε τους Ελαμίτες να φιγουράρουν στα τηλεοπτικά πάνελ ως εκπρόσωποι ενός ακόμα πολιτικού κόμματος. Στο ΣΙΓΜΑ, και πριν, αλλά ακόμη περισσότερο τώρα μετά τις εκλογές, δίνουν αγώνα δρόμου να «ξεπλύνουν» τους νεοναζί.

Έτσι είδαμε την Γωγώ Αλεξανδρινού στην εκπομπή ‘Μεσημέρι και Κάτι’ του ΣΙΓΜΑ, να προσπαθεί τάχα να στριμώξει τον Χρίστου, τον αρχηγό του ΕΛΑΜ, για αυτά όλα τα «ακραία» που λένε οι κακές γλώσσες εναντίον τους. Όταν όμως ο Χρίστου είπε, αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής (Χ.Α), ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται ολόκληρο το κόμμα «αν υπάρχουν δύο -τρία μέλη που λειτουργούν εγκληματικά», η Αλεξανδρινού ούτε ήξερε, ούτε άκουσε, ποιοι δικάζονται, ούτε και για ποιο λόγο! Δεν ήξερε ούτε άκουσε ότι αυτοί που διώκονται και δικάζονται είναι ο Μιχαλολιάκος και όλη η ηγεσία της οργάνωσης ως οι υπεύθυνοι για στήσιμο και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, δηλ. της Χρυσής Αυγής.

Μήπως «και στην Κύπρο πρέπει να απαγορευτούν τα ίδια τα κόμματα επειδή κάποια μέλη τους είναι στη φυλακή για οικονομικά σκάνδαλα», ρωτά, δήθεν αθώα ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης. Ούτε και πάλιν ήξεραν ούτε και άκουσαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ότι οι δίκες των νεοναζιστών της Χ.Α αφορούν ανθρωποκτονίες. Την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών και εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Δεν ήξεραν ούτε άκουσαν ότι ήδη έχουν καταδικαστεί σε ισόβια δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Και όταν ο «αξιοσέβαστος» καλεσμένος τους δείχνει σε κάποια στιγμή να δυσανασχετεί, ο δημοσιογράφος βιάζεται να απολογηθεί για τις τυχόν «ενοχλητικές» ερωτήσεις και να τον καθησυχάσει λέγοντας «είστε εδώ για να τα ξεκαθαρίσετε όλα αυτά, εδώ δεν είναι δικαστήριο».

Αυτοί λοιπόν οι τύποι που είναι ευπρόσδεκτοι σήμερα στα κανάλια αφού «αυτή ήταν η ετυμηγορία του λαού», είναι η ηγεσία του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ, που είναι υπεύθυνη για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν μια προηγούμενη περίοδο. Τότε, πριν δύο τρία χρόνια, προτού το ΕΛΑΜ αποφασίσει να κρύψει από τη δημόσια θέα το εγκληματικό του πρόσωπο και να φορέσει το προσωπείο του «λαϊκού εθνικιστικού πατριωτικού κινήματος».

Αξίζει να θυμηθούμε μερικές από τις «δράσεις» του ΕΛΑΜ:

Τον Ιούλιο 2010 μέσα στο ρατσιστικό και εθνικιστικό τους οίστρο μετά την καθιερωμένη τους σοβινιστικής εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, ξυλοφόρτωσαν με ρόπαλα κα λοστούς ένα περαστικό Νιγηριανό στην Μακαρίου και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.
Τον Νιόβρη του 2010 διέλυσαν με βία το αντιρατσιστικό φεστιβάλ Rainbow στις Φοινικούδες. Οι Ελαμίτες ξυλοφόρτωσαν δύο μετανάστες και μαχαίρωσαν τον τουρκοκύπριο μουσικό του φεστιβάλ.
Τον ίδιο μήνα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ξυλοκόπησαν δύο αλλοδαπούς, έναν Αγγλοκύπριο και μια ελληνοκύπρια γιατρό που την πέρασαν, όπως είπαν, για αλλοδαπή.
Το 2010 έκαψαν στέκι Παλαιστινίων στην Λάρνακα.
Το 2011 άφησαν αιμόφυρτο στο κέντρο της Λευκωσίας, στη Λήδρας, γνωστό λαχειοπώλη επειδή διαφώνησε μαζί τους στο θέμα των μεταναστών.
Το 2013 επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στον καταυλισμό 15 Αιγύπτιων εργαζόμενων στο Τραχώνι.
Τον ίδιο χρόνο, επιτέθηκαν με ρόπαλα και βόμβες μολότοφ στο πολιτιστικό οίκημα των Κούρδων πολιτικών προσφύγων στην Λεμεσό.
Επίσης, το 2013, μέλη του ΕΛΑΜ με βία προσπάθησαν να διαλύσουν εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με ομιλητή τον τουρκοκύπριο πολιτικό Ταλάτ, τραυματίζοντας ένα τουρκοκύπριο δημοσιογράφο.

Στις πλείστες των περιπτώσεων, όταν το όνομα του ΕΛΑΜ κινδύνευε να «αμαυρωθεί» από την εμπλοκή του σε ρατσιστικά επεισόδια, τα «ακριβοδίκαια» γνωστά κανάλια, τους καλούσαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή ώστε να «αποκαταστήσουν την αλήθεια» και να μην αφήνονται σκιές για τα ‘παιδιά’ του ΕΛΑΜ.

Τότε επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ υπεκφυγών, συνειδητών ψεμάτων, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αν το απαιτεί η περίσταση αναιρούν προηγούμενες δηλώσεις τους ή εμφανίζονται με καινούργιες. Όταν π.χ. ρωτήθηκε τότε ο Χρίστου για το ξυλοδαρμό του Νιγηριανού, καταδίκασε την επίθεση αποδίδοντάς την σε «κάποιους περαστικούς που τούς χαρίσαμε φανέλες μας και αυτοί ίσως το εκμεταλλεύτηκαν». Έτσι, τώρα ακούσαμε τον Χρίστου να λέει ότι έχει καταδικάσει τον Χίτλερ, ότι δεν είναι ναζιστές, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη χαιρέτισαν ναζιστικά αλλά «αν είναι έτσι», «που δεν νομίζω», είπε «το καταδικάζω» (άσχετα αν το μέλος για το οποίο γινόταν λόγος είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος). Ακόμη, ακούσαμε το εξοργιστικό και εμετικό παραλήρημα του φασίστα περί Δημοκρατίας, όταν καλέστηκε να σχολιάσει τη δήλωση του ΑΚΕΛ ότι δεν συνδιαλέγεται με το ΕΛΑΜ: «δεν σέβονται την ετυμηγορία του λαού, αυτό είναι φασισμός και όχι δημοκρατία»!!!!

Αυτή η τακτική είναι η τακτική που υιοθετείται από όλα τα φασιστικά και ναζιστικά κόμματα στις δημόσιες εμφανίσεις τους διότι μόνο έτσι μπορούν να απευθυνθούν και να αποκτήσουν επιρροή μέσα στον κόσμο. Και η μεγάλη υπηρεσία που τους προσφέρουν τα ΜΜΕ – άλλα από άγνοια του φασιστικού κινδύνου και άλλα σαν απολογητές τους – είναι ακριβώς αυτή. Τους δίνουν την ευκαιρία να πλασάρονται σε ένα πλατύ ακροατήριο ως αξιοσέβαστοι συνομιλητές, να παραπλανούν και να εξαπατούν για το ποιοι ακριβώς είναι.

Η τακτική της «αποποίησης» του εγκληματικού του χαρακτήρα, εκ μέρους του ΕΛΑΜ, μάλλον θα συνεχιστεί όσον καιρό αυτό εξυπηρετεί το στόχο του. «Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα.και με το ΑΚΕΛ θα συνεργαστούμε» όπως επίσης η συνεχής επανάληψη από μέρους του ότι «είμαστε νόμιμο κόμμα», «είμαστε έλληνες εθνικιστές» είναι δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό ένα από τα καθήκοντα του αντιφασισμού είναι συστηματικά να ξεσκεπάζει το πραγματικό τους πρόσωπο, δηλαδή αυτό του νεοναζισμού, που θέλουν να κρύψουν!

Το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Το είπε και ο Κασιδιάρης «ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς αδελφοποιημένα κόμματα, αλλά το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου» (προεκλογική εκδήλωση του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία 2013).

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ