Οι τρομοκράτες της Μεσογείου ξαναχτυπούν

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην Κιβωτό της Γάζας, το πλοίο που θα επιχειρούσε να σπάσει τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Γάζα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των οργανωτών της αποστολής «Στις 3.45 π.μ. ώρα Γάζας, στις 29 Απριλίου, ο νυχτοφύλακας που βρισκόταν στην κιβωτό της Γάζας έλαβε μια κλήση να φύγει από το σκάφος γιατί θα δεχόταν επίθεση. Ο φύλακας έφυγε, αλλά καθώς τίποτα δε συνέβη, επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα. Λίγα λεπτά μετά, μια μεγάλη έκρηξη τίναξε το σκάφος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Το σκάφος βυθίστηκε εν μέρει και τώρα κάθεται στο ρηχό πυθμένα της θάλασσας. Ο φύλακας δεν τραυματίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

Στο παρελθόν ο ισραηλινός στρατός είχε εκτελέσει εν ψυχρώ εννέα άοπλους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara το οποίο επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό με τον στόλο για τη Γάζα.

Αρκετές ακόμη φορές άγνωστοι ανατίναξαν ή προκάλεσαν δολιοφθορές σε άλλες αποστολές με τεχνικές που παραπέμπουν ευθέως στη δράση ειδικών δυνάμεων πολεμικού ναυτικού.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε από δύτες εναντίον του πλοίου Τζουλιάνο το 2011 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε ελληνικό λιμάνι.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις παρέπεμπαν στη δράση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων εντός της ελληνικής επικράτειας η κυβέρνηση προτίμησε να αδιαφορήσει στηριζόμενη και στην δημοσιογραφική «ομερτά» που προσέφεραν τότε τα ελληνικά ΜΜΕ για όλα τα εγκλήματα του Ισραήλ.

Το 2008 ο Ριάντ Χαμάντ, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα, βρέθηκε νεκρός στη λίμνη Λέιντι Μπερντ, κοντά στο Όστιν των ΗΠΑ. Τα μάτια και το στόμα του θύματος ήταν κλεισμένα με μονωτική ταινία, ενώ τα χέρια και τα πόδια του βρέθηκαν σφιχτά δεμένα.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες προσωπικότητες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συγκεντρώνουν υπογραφές, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Κιβωτού για τη Γάζα ζητώντας, από το γγ του ΟΗΕ άρση του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας και σεβασμό των χωρικών υδάτων της Παλαιστίνης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ